Magyar nőként olasz férfival

0

Szuper posztot írt (már megint…) az Olaszmamma blog szerzője, aki ezúttal nem kisebb témát boncolgatott, mint a vegyesházasságokét, esetünkben a magyar nő – olasz férfi felállást.

“Olaszországban még mindig itt a Vatikán, és lehet akármilyen cuki meg joviális Ferenc pápa, azért a katolikus egyház mégsem egy bohém banda (legalábbis kifelé..), és az olasz gyerekek bizony úgy nevelkednek, hogy az iskolában feszület virít a katedra felett, sőt már oviban kötelező a hittan. (…)

A színtiszta olasz családok nagy részében még fontos a  saját katolikus standardjeik szerinti makulátlanság. Főleg, hogy ha déliek a gyökerek. Ebből fakadóan a lányok fejében a szex még mindig sokszor “ajándék”, meg “szívesség”, és azzal manipulálnak, hogy most van szex vagy nincs szex, (ha jól viselkedsz, akkor kapsz jutalomfalatot, ha nem, akkor meg hoppon maradsz stílusban). (…)

Hát akkor már mennyivel jobb egy külföldi lánnyal, akivel lehet fejbeli korlátok nélküli boldog szerelmi életet élni. A magyar nő nem hisztizik, a magyar nőnek esetleg még újdonság az, ahogy egy olasz udvarol, a magyar nőnek mennyei dallam az olasz nyelv, a magyar nő kellőképpen el tud ájulni az olasz macsó lehengerlő stílusától… (…)

De mi jön utána?

Olaszországban még mindig egyszerűbb júliusban pingvinnel összefutni a korzón, mint munkát találni átlagosan kvalifikált külföldi nőként. Szóval a magyar feleségek nagy része, főleg a 2000-es években érkezett generáció (a régebbi motorosok még jobb esélyekkel indultak) otthon ül, és főállásban háztartásbeli.

Ez persze az elején még nem ijesztő, friss a szerelem, új élet, új ország, aztán gyerekek,a szerelem gyümölcsei, akit mégis ki neveljen, ha nem az anyja, aztán esetleg a második, a kotta ugyanaz, aztán… aztán felnőnek  a gyerekek, már nem kell őket szoptatni, bébipapit főzni,tisztába tenni. Oviba járnak, anyuka meg felszabadul. Látszólag.

Mert igazából szerintem ezen a ponton döbbennek rá a legtöbben, hogy ez az első blikkre kitáguló világ (húha, külföldre költözöm, világot látok, nyelvet tanulok, isteni!), valójában teljesen beszűkült. Lehet otthon lenni egyedül napközben, takarítani, mosni, vasalni, mert nehogymár otthon vagy és ne legyen patika a lakás, aztán gyerekért menni, várni, hogy este az ember beessen a vacsorára. Lehet kérni zsebpénzt a férjtől mozira, lehet shoppingolni abból, amit nem te keresel, lehet rádöbbenni a totális függőségre. (…)

El lehet válni, de a munkanélküli, eltartott magyar asszonynak annyi esélye lesz megtartani a gyerekeket, mint megnyerni a lottóötöst, ezért inkább nem válik, folytatja tovább a semmit. (…)

Van egy csomó boldog házasság is, hosszútávon is, és biztos vagyok benne, hogy egy magyar nő mellett boldog egy olasz férfi, az enyém legalábbis biztosan, de nálunk vannak egészséges ajtócsapkodások, tányérreptetések. Utána viszont milyen fasza már kibékülni.”

Eddig a részlet, de nagyon ajánlom, hogy olvassátok el a teljes bejegyzést, érdemes!

Share.

About Author

Leave A Reply