Magyar nő, lengyel férfi Angliában – mi lesz az esküvővel?

1

Nem akármilyen kulturális keveredés, amikor egy magyar nő és egy lengyel férfi egymásba szeret – hol máshol, mint Angliában? Igen ám, de hol és hogyan legyen az esküvő? A kérdés alighanem elég sokaknak okozott már az alábbi történet főszereplőjéhez hasonló dilemmát.

A magyar hölgy édesapja tavaly volt 30 éves, édesanyja pedig már elmúlt 60, édesapja pedig 70, és bár korábban sem voltak nagyon mozgékonyak, a helyzet az esküvő közeledtével még érdekesebb fordulatot vett.

De előtte lépjünk egyet vissza! „Én már lassan 5 éve az Egyesült Királyságban élek, és a páromat is már 3 éve megismertem. Ő lengyel, tehát az ő családja is viszonylag távol van tőlünk, a mindennapi életünktől” – írta.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

Mivel sok barátjuk van már Angliában, ezért amikor elkezdték tervezgetni az esküvőt, megegyeztek abban, hogy az nem Magyarországon, Lengyelországban, vagy az Egyesült Királyságban lesz, hanem úgymond „semleges” területen.

„Úgy gondoltuk, hogy tökéletes lenne egy tengerparti esküvő Horvátországban, ahova mindenki kényelmesen el tud jutni akár kocsival, akár repülővel. Nem számolunk túl nagy vendégsereggel, viszonylag szűk körben szeretnénk ünnepelni. Amikor azonban az én szüleimnek jelentettük be a tervünket, határozott ellenállásba ütköztünk, mondván, hogy ők bizony nem utaznak már sehova” – írta a hölgy az Éva magazinnak.

„Olyan indokok röpködtek, hogy ’túl öregek vagyunk már ehhez’, ’nem akarunk már külföldre menni’, ’láttuk már eleget a tengert’, vagy ’nem lenne mégis jobb itthon?’” – így a szülők.

Megoldás egyelőre nincs, szerintetek ilyen helyzetben mi a teendő?

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

(Fotó: flickr.com/Courtney Carmody)

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply