Magyar-német osztály indul Bécsben

0

Magyar-német kéttannyelvű általános iskolai osztály indul az osztrák fővárosban, miután a Bunte Schule Währing (1180 Wien, Schulgasse 57.) állami iskola lehetőséget kapott az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége közreműködésével a Bécsi Városi Iskolatanácstól egy bilinguális osztály létrehozására.

Elindultak a beiratkozások a szeptemberben induló magyar-német kéttannyelvű általános iskolai első osztályba Bécsben. 2019. január 25.-én zárul a jelentkezési határidő.

Aki a kiköltözést tervezi őszig vagy későbbi becsatlakozó lenne, jelezze ezt az iskolánál még a záróidőpontig, illetve egyeztessen addig bemutatkozó időpontot. A beiratkozáshoz német vagy magyar anyanyelv szükséges. A második nyelv ismerete nem feltétele a jelentkezésnek.

Isabella Kirchmayr igazgatónő a nyílt napokon és tájékoztatókon vázolta a terveket, miszerint legkevesebb 16 fő legfeljebb 24 fő kisdiákkal indul az osztály, amely két csoportra lesz osztva.

Az írás, olvasás, számolás oktatása a gyerekek anyanyelvén történik, a többi tantárgyat pedig egyszerre két nyelven team-teaching keretében tanítják.

AUSZTRIAI ÁLLÁSOK A HATÁRÁTKELŐN

Tapasztalataik alapján pár hónap alatt megtanulnak a gyerekek németül/magyarul. A 4. osztály után pedig folytathatják tanulmányaikat felsőbb iskolákban, mint bármely más iskolás.

Az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége, anyagi/személyi támogatással járul hozzá az osztályba iratkozó gyerekek szállításához.

Ez azt jelenti, hogy reggelente a város különböző csomópontjaiban lehet majd a gyerekeket átadni a kísérőnek/iskolabusznak, aki az iskolába viszi őket.

Elérhetőségek a jelentkezéshez:

Bunte Schule Währing
1180 Wien Schulgasse 57.

https://schulgasse.schule.wien.at/

Isabella Kirchmayr igazgatónő
vs18schu057k@m56ssr.wien.at

+43 1 406 99 89

Utoléri Magyarország 2030-ra Ausztriát?

Share.

About Author

Leave A Reply