Magyar muszlimként Magyarországon

0

Évek óta nem írt a Magyar lány Kairóban szerzője, most azonban igen és posztjából sok minden kiderült, például hogy azóta visszaköltözött Magyarországra.

„Miről is írjak ITTHONRÓL? Hogyan sétálnak az emberek morcos képpel az utcán? Hogyan sorolják fel az aznapi probléma listájukat mikor megkérdezem hogy vagy? Írtam volna a plakátokról, és a gyűlöletkeltésről, ami pont akkor kezdődött már akkor, mikor landolt a gépem Budapesten?

Azokról a napjaimról, amikor a bejárati ajtón kívülre egy lápást sem akaródzott tennem a szorongó érzéstől, ami elöntött már csak a gondolatra is, hogy emberek között legyek?

Nem volt kedvem írni. Egy sort sem. Inkább tanultam. Letettem a középfokú arab nyelvvizsgát. Megcsináltam a jogsit. Dolgoztam tovább az oldalnál, ahol eddig is. Arabot tanítottam, majd 1 évet önkénteskedtem egy alapítványnál.

De leginkább edzettem. Jó sokat. A lelkemet egy online 4 éves Bsc. pszichológiaképzéssel, további kommunikációs tréningekkel, önismereti tanfolyamokkal, NLP-vel, illetve magával a fizikai edzéssel. Szigorúan itthon. Tabata, HIIT és POP Pilates edzésekkel online.

Néha erőt vettem magamon és kimentem biciklizni, túrázni, de a lakás mentsvárából kész kihívás volt számomra kimozdulni sokszor.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Mit gondolhatnak az emberek rólam? Jaj, mindenki engem bámul az utcán. Nem akarom, hogy beszóljanak, mert más vagyok. Nem akarom, hogy bántsanak és még lejjebb tiporják az amúgy is nyúlfarknyi önbizalmamat. Más vagyok. Magyar muszlimként kilógok a társadalomból. Mintha mindenki más annyira egyforma lenne. 🙂

Már Kairóban is nézegettem fitneszképzések után, de nem igazán találtam jó lehetőséget. Majd mikor itthon egy „véletlen” beszélgetés alkalmával felkerült a téma, felgyúlt bennem az az évekkel ezelőtti vágy, és mielőtt a félelmeim visszarántottak volna, beiratkoztam a csoportos edzői tanfolyamra.

És abraka-dabra, immár több mint 1 éve dolgozom edzőként a Curves női tornaklubban és tartok mellette FitTánc, Fitfight edzéseket, valamint gerinctréning és stretchinget. Én, embereknek, nem is kevésnek, edzéseket tartok! Még most sem hiszem el. (…)

Na még van mit tréningelnem magamon, hogy Cassey legyek, de eljutottam odáig, az edzés és a pszichológia által, hogy magabiztos és pozitív vagyok, szembe merek nézni a félelmeimmel és konkrét stratégiaim vannak arra, mit kell tennem ha közelednek a depi hullámok. A legeslegjobb az egészben, hogy képes vagyok más embereknek is átadni azt a pozitív energiát, azt a szeretetet, ami Én vagyok.”

A teljes írást itt találjátok – nagyon tanulságos…

Magyarország szürreális képregénnyé lett

Share.

About Author

Leave A Reply