Magyar lányok nyugaton

1

Van egy város Németországban, ahol a piroslámpás negyedben szinte csak magyar lányok próbálják megkeresni a megélhetésre valót. A körülmények (és a megkereshető pénz) is jobbak, mint Magyarországon – persze ettől a prostitúció még prostitúció marad. Videó csak 18 éven felülieknek!

„Nem szeretném, ha tudnák otthon, hogy mivel foglalkozok. Mondjuk anya már sejti, de nem szól érte. Tudja, hogy miért, meg látja, hogy haladok. Szerintem beletörődik.”

„Sokan azt hiszik, milyen könnyű ez a munka, csak széttesszük a lábunkat és hazamegyünk a sokmillióval. Ez nem így van. Senki nem gondol bele, hogy mi, lányok itt mennyit szenvedünk.”

Két vélemény a német éjszakában dolgozó magyar nőktől, akik a németországi Bremerhavenben dolgoznak és próbálják megkeresni a megélhetésre valót. Az Index videójában (amit itt lehet teljes egészében megtekinteni) Schmitz Erzsébet, a „vigalmi negyed menedzsere” azt mondja, összesen kilenc házuk van, 43 ún. „ablakkal”.

„Nem bírtam nézni, hogy a gyereknek nincs semmi”

A legtöbb ott dolgozó lány magyar. Olyan sokan vannak, hogy az egyik bolgár lány, miután megérkezett, nem németül, hanem magyarul tanult meg – meséli Jeroen Pols, a lakások egyik tulajdonosa. „Olyan, mint egy kolónia” – teszi hozzá.

A másik tulajdonos, Jan Engel arról beszél, hogy teljesen törvényesen és szabályosan működnek, fizetnek adót és mindenben megfelelnek az előírásoknak, mint bármilyen cég.

Egy ablak 60 euróba kerül, ennyi a fix bérleti díj, a lakásért 20 eurót kell általában fizetni. Hogy ezt követően mi történik, az már mindenkinek a saját dolga – hangsúlyozza az egyik német tulajdonos.

A legtöbben úgy érkeznek, hogy nem vagy csak nagyon keveset beszélnek németül – mondja Schmitz Erzsébet.

„Hát itt azért megkeresek 4-5000 eurót. Ez szerintem nagyon szép összeg” – mondja a film egyik szereplője.

„Nem veszélyesebb, mint a Blaha”

A türelmi zónában körülbelül nyolcvan magyar nő dolgozik. Harry Götze, a helyi rendőrkapitány három éve a Taz német napilapnak 170-200 főre becsülte a városban dolgozó szexmunkások számát, és azt mondta, legtöbben közülük magyarok.

Idén március elején a helyi rendőrségtől az Indexnek nyilatkozó sajtóreferens, Frank Schmidt azt mondta, a legális türelmi zónában, vagyis a Lessingstrassén „jelenleg körülbelül 125 prostituált dolgozik, akiknek majdnem kétharmada Magyarországról származik.”

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Nagy Gyuri on

    Arról nem cikkeznek, hogy a biztonsági őrök házmesterként vannak bejelentve, minijobra, pedig non-stop dolgoznak.Az ott dolgozóknak, dolgozottaknak sorra jönnek ki a több ezer eurós TB tartozások.A cégeket úgy váltogatják, mint más az alsóit, 50.000 eurós titoktartási szerződéseket íratnak alá a dolgozókkal, stb…Nem annyira gáz ott a helyzet, mint ahogy írják! 😀 Élnek mint hal a vízben, amig Schmitz úgy tartja ott a csajokat, hogy kifizeti nekik a hajfelrakást, és majd visszatörlesztik a lányok. A nő nem a 2 holland alkalmazottja, mivel évekig a testvére nevén levő cégen üzemelt az utca, és ő maga is abba a cégbe volt bejelentve.Egyszóval családi vállalkozás, csak azt hiszi, hogy a közvélemény majd megmenti a hatóságoktól, és az ítélettől. xD

Leave A Reply