Magyar határőrből ausztriai benzinkutas

0

Ha valaki megkérdezi, miért lesz magyar egyenruhásból ausztriai benzinkutas, akkor talán legegyszerűbben Katalin pár sorával lehet megfelelni rá.

„Kimentünk az osztrák kollégákkal, kérdezték, mennyi a fizetés, mondom, hogy százharmincezer forint. Fejben átváltottuk euróra, hümmögtek, hogy az nem sok egy hétre. Mondom, nekem a havi pénzem ennyi. Nem akarták elhinni. De így is imádtam a munkámat, túlóráztam rengeteget, sose volt az, hogy tessék ám elszámolni a pluszt, hanem, ha hívtak, ugrottam” – mesélte a 24.hu-nak.

Katalin nehéz körülmények közül érkezett, de felküzdötte magát, férjhez ment (férje is egyenruhás, ő rendőr), meg is éltek valahogy egészen addig, amíg kislányuk született.

Ekkor, 2010-ben Katalin leszerelt és elment Ausztriába egy őstermelő mellé, főút menti gyümölcsstandon árult epret, cseresznyét, barackot, almát, dinnyét, szőlőt.

HATÁRÁTKELŐ – YOUTUBE – KATT

„Ott nem az van, mint itt, a saját földed előtt eladhatod a magad termékét, még számláznod sem kell. Májustól november végéig heti háromszor, néha négyszer mentem, munkaidő kilenctől este hatig” – mesélte.

„Vállalhattam volna többet is, de megbeszéltük a férjemmel, hogy nekünk azért van a gyerek, mert a mienk, az óvodába is csak a kötelező időre engedtük, a mai napig úgy szervezzük, valamelyikünk mindig legyen vele, vagy ő, vagy én, de lehetőleg mindketten” – tette hozzá Katalin.

A pénz jó volt, nem ritkán napi 100-150 eurót keresett, minden borravaló náluk maradt, ráadásul gyakran jutott bónusz is, nem beszélve az ingyen gyümölcsről.

„A főnök minden ünnepre két szatyor ajándékot, ruhát, játékot küldött a lányunknak, nekünk pedig utalványt adott. És időnként meghívta a gyereket ide-oda, meseparkba, mindenfele, és persze kísérőként minket is. Néha elkérte az autómat, elugrott vele pár kilométerre, s teletankolva hozta vissza, plusz hagyott benne száz eurót. Szóval egy szavam sem lehetett. Nem is volt, azon kívül, hogy köszönöm” – emlékezett vissza.

Katalin 2015-ben ment el benzinkúti eladónak, ahol óránként 10 eurót keres, emelett 13. és 14. havi fizetés is van. Az sem minden tanulság nélkül való, amit mindehhez még hozzátett: „A teljes személyzet magyar, csupa jó arc, öröm bejárni.”

A tűzoltók, akik inkább Ausztriába mentek

(Fotó: pixabay.com)

Share.

About Author

Leave A Reply