Magyar gyereket is elválasztottak családjától Amerikában

0

Kiderült, hogy magyar érintettje is van annak az (azóta visszavont) amerikai bevándorlási utasításnak, mely szerint az illegális határátlépésen kapott családokban elválasztják a gyerekeket a szüleiktől.

Egy magyar házaspár május 24-én próbált meg illegálisan átjutni Kanadából, de a határőrök elkapták őket, és elválasztották tőlük kétéves gyermeküket, Leventét, aki egy bronxi magán befogadóállomásra került, a szülei, Regina és László pedig a New York államban lévő Buffalóban vannak őrizetben.

Magyarul az ilyen intézményekben nem beszélnek, így a kétéves kisfiú teljes elszigeteltségben él. A Times Union cikke szerint Levente nagyon rosszul eszik és komoly lelki sérülései lehetnek.

A házaspár azt próbálja meg elérni, hogy a kisfiút Magyarországon élő, 23 éves nővére (László előző kapcsolatából született lánya) vehesse magához – írta az Index.

A férfire kiutasítás vár, azt azonban a Times Unionnek nyilatkozó családi ismerős, John Young sem tudta, vajon a kisfiú miért nem csatlakozhatott édesapjához.

Az nyilván nem segít, hogy Levente édesanyja állítólag már összeütközésbe került az amerikai törvénnyel: 2003-ban túllépte a tartózkodási engedélyében szabott időkorlátot, majd 2014-ben azzal vádolták, hogy névházasságot kötött egy észak-karolinai férfival, hogy így jusson letelepedési engedélyhez.

A Times Union úgy tudja, hogy 27 napi elzárást követően most átszállítják a nőt Észak-Karolina államba, ahol a névházasság vádjával állhat bíróság elé.

Az ismeretlen Las Vegas

Share.

About Author

Leave A Reply