Magyar fizetés az OECD-béka feneke alatt

1

Vágjunk a közepébe, mert nincs mit szépíteni a dolgokon: a magyaroknál csak a mexikóiak keresnek kevesebbet az OECD-országok közül. Értelemszerűen a vizsgált régiós országok között utolsók a magyarok.

Bár a magyar fizetések emelkednek, ez sem elég arra, hogy Mexikón kívül bárkit megelőzzön az ország az OECD legfrissebb jelentése szerint. (Az igazsághoz annyi hozzátartozik, hogy például Romániát és Bulgáriát sem nézték, de a szlovákokat, cseheket, lengyeleket igen.)

A sereghajtó Mexikóban az éves bruttó átlagbér tavaly 16 298 dollár volt, míg Magyarországon 24 455 dollár (kb. 7,1 millió forint) volt az éves bruttóbér – írta a EuroNews.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

A harmadik legkevesebbet a szlovákok keresik (25 357 dollár), akiket a lettek hagytak maguk mögött (25 586 dollár), köszönhetően az egy év alatt elért 2000 dolláros emelkedésnek.

Ami a ledolgozott munkaórákat illeti, Magyarország itt a középmezőnyben van (15. a 36 országból) 1741 órával. Az élen a legrosszabbul kereső mexikóiak állnak 2148 órával. Második Costa Rica 2121 órával, a harmadik Dél-Korea 2005 órával.

A legkevesebbet a statisztikák szerint a németek dolgozzák, 1363 órát egy évben. Dánia a második hátulról 1392 órával, a norvégok 1416 órát dolgoznak, ez a harmadik legkevesebb.

Már a nagy kórházakból is rengeteg orvos hiányzik

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Munkaórák: kérdés, mi alapján számolnak. Ugye figyelembe kéne venni a fekete-szürke zóna illetve az ilyen munkavégzés arányát illetve az ebben szokásos időtartamát, mert hát bőven statisztikai jelentőségű tényező. Csak hát erről hiteles adatot szerezni nem egyszerű.

Leave A Reply