Magyar falu holland kézen

0

Egyre több holland él Magyarországon, a legtöbben Baranyában és Somogyban. Az ország kezd olyannyira népszerű lenni, hogy legutóbb egy holland üzletember egy teljes magyar falut megvásárolt.

A budapesti holland nagykövetség adatai szerint háromezer, ám egyes becslések szerint inkább már tízezer holland él Magyarországon. Nagyobb részük nyugdíjas, akik az otthoni nyugdíjukat költve kifejezetten jó életszínvonalat tudnak elérni.

Mindez persze hatással van az ingatlanpiacra is, a Mátrában, Somogyban és Baranyában egyre nehezebb a helyiek számára elérhető áron ingatlanhoz jutni, mert mindenki abban reménykedik, hogy drágábban adhatja el a hollandoknak – írta a HVG.

Míg egy helybéli magyarnak 10 millió forint egy ingatlanért sok pénz, addig a nyugat-európai nyugdíjasok simán kifizetnek ennyit.

Külföldre mennél dolgozni? Közel 1000 állásajánlat vár egyetlen kattintásra!

A helyzet már odáig jutott, hogy nemrégiben a magyar hetilap szerint egy holland üzletember gyakorlatilag felvásárolta a Nógrád megyei Bedepusztát. Elroy Thümmler a helyi családoknak más falvakban vett jobb házakat, és ők oda költöztek.

Volt, hogy egy házban akár három család is élt, nekik három külön otthont vásárolt, ami nem tűnik jó üzletnek, de Elroy Thümmler jótéteményként fogta fel az akciót.

A holland üzletember persze nem öncélúan vásárolt, elképzelése szerint a beruházás végeztével a falut úgy, ahogy van, kiadja különböző rendezvényekre, sőt, akár kisebb fesztiválokat is szervezne.

Lesz majd medence, bár, hostel és kemping, és hogy komolyan gondolja a vállalkozást, azt jelzi, hogy ősszel érkezik a San Francisco-i Wetransfer 3 napra.

Share.

About Author

Leave A Reply