„A magyar elvándorlás nem kirívó”

0

Sorban hallgatják meg a parlamenti szakbizottságok a miniszterjelölteket, és ezeken a meghallgatásokon időről időre felmerül a határátkelés kérdése is. Nem volt ez másként a technológiai és innovációs miniszterjelölt meghallgatásán sem.

Palkovics László a gazdasági bizottság előtt fejtette ki azt a véleményét, mely szerint az elvándorlás nem kirívó, a környező országokból hasonló arányban vándorolnak el az emberek dolgozni külföldre. A cél ettől függetlenül az, hogy csökkenjen ez a szám.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Ma az állam is képes arra, hogy olyan lehetőségeket teremtsen, amelyre innovatív vállalatok rá tudnak csatlakozni – mondta Palkovics László, aki szerint például a multik elkezdték növelni a kutatás-fejlesztési tevékenységüket Magyarországon is.

„Nem kell szerénykedni, a fönnálló keretek között a magyar államnak feladata, hogy támogassa ezeket a vállalkozásokat” – fogalmazott a hvg összefoglalója szerint. Ráadásul a magyar cégek hatékonysága, főleg a kkv-szektorban, szerinte sem elég jó.

Feladat az is, hogy a már most itt lévő külföldi cégeket megtartsák. Azonban ezt úgy kellene megtenni, hogy ne csak a gyártást végezzék itt, hanem a termékfejlesztést is, „ne csak egy meghosszabbított munkapad legyen”.

Nem csak a bérkülönbség a kivándorlás oka

(Fotó: MTI)

Share.

About Author

Leave A Reply