Magyar ékszerész svájci sikersztorija

0

Vajon hogyan tud érvényesülni egy magyar kézműves ékszer designer Svájcban? A kérdést a Karla titkai blog tette fel, persze nem véletlenül, hiszen gyorsan interjút is készített Török Klaudiával, aki (mit ád Isten) éppen ezzel foglalkozik. Az interjúból idézünk most pár érdekesebb választ – természetesen a kezdetektől, a vállalkozás felépítésétől indulva.

„Mivel egy másik országról van szó, ezért nem kis utánajárást igényelt a megfelelő cégforma kiválasztása. Itt Svájcban sokkal kedvezőbbek az adózási feltételek (pl.: 8%-os áfa, melyet egy évben egyszer kell befizetni, és melyre részletfizetés is kérhető.)  A hivatali ügyintézés villámgyors és nagyon profi. A vállalkozás elindítása kevesebb, mint egy hét alatt lezajlott cégbejegyzésessel és bankszámlanyitással együtt. (…)

Az iparág nem mérvadó szerintem az érvényesülés szempontjából. Dolgozni kell keményen, kitartóan, magabiztosan. Folyamatosan hinni a munkánkban, becsületesen adózni, és tanulni az új technikákat. Figyelni a legújabb trendeket, melyeket nem ildomos utánozni, csupán a saját stílusunkkal újra komponálni.

Itt Svájcban nem a vállalkozás elindítása a nehéz, hanem az azt megelőző letelepedéssel járó ügyintézés (tartózkodási engedély, lakásbérlés, lakás-bebútorozása, egészségbiztosítás, nyugdíjbiztosítás, stb., melyek elintézése cirka egy év). (…)

Az átlag svájci életszínvonal nagyon magas, a magyar életszínvonalhoz képest. Becsületesen dolgoznak, nagyon jól keresnek, és jól gazdálkodnak a pénzükkel. A havi fix kiadásaik csak töredéke a fizetésüknek így bőven marad pénzünk a minőségi termékekre. A világmárkákon kívül szeretik és vásárolják is a kézműves termékeket, de csak a minőségit.

Hogy mi a svájci siker titka? Itt megtudhatod!

A svájci nők nagyon elegánsak, még futóruhában is csinosak. Mindig mindenki tip-top. Ékszerekben többnyire a szolidabb fazonokat szeretik, bár egy-egy feltűnőbb darab is előkerülhet alkalomtól függően. Bizsut egyáltalán nem hordanak.

Ruházatban egyáltalán nem nyitottak, ott tényleg szeretik, ha ismert márkáról van szó. Ékszereknél, ha különleges, egyedi és minőségi alapanyagokból készült, akkor nagyon nyitottak.”

A teljes beszélgetést itt találjátok, akit érdekel a téma, ne hagyja ki!

Divatsokk Svájcban

Share.

About Author

Leave A Reply