„A magyar demokráciának befellegzett”

2

Kun Árpád több mint tíz éve telepedett le családjával Norvégiában, aztán írt egy (majd még egy) regényt, jelenleg idősgondozóként dolgozik. A magyar helyzetet kiábrándítónak látja.

A József Attila-díjas magyar író, költő családjával 2006-ban költözött Norvégiába. A Megint hazavárunk című regényben Kun Árpád elmeséli, hogyan vág neki a család egy Suzukival a világnak.

Bár először furcsa volt számára a gondolat, hogy házi segítőként dolgozzon, de később rájött, hogy íróilag ez igazi aranybánya: „Belelátok az emberek életébe, és úgy tűnik, nagy téma, ha valaki idegenként tölti a mindennapjait valahol. Persze ha nem írnék mellette, akkor ez a munka nem elégítene ki”.

A barátai és a magyar társaság hiányoznak neki, de a magyar közélet mindennapjaival próbál minél kevesebbet foglalkozni, persze teljesen kikerülni nem tudja.

Külföldre mennél? Keress hozzá állást a Határátkelőn – egy kattintás az egész!

„A nők a szappanoperákra vannak rákattanva, a férfiaknak az okoz függőséget, hogy mi történik Orbánnal, Gyurcsánnyal, Vonával. Néha megnézem a hírműsorokat, és bosszankodom” – mondta a HVG-nek.

„Ha buziznak, zsidóznak, azon nagyon fel tudom húzni magam. Pláne amikor az ellenzék is beáll a sorba. Hogy lehet ebből hír? Egyáltalán miért foglalkoznak ilyesmivel a politikusok? Ezek személyes, szent dolgok” – tette hozzá.

Kun Árpád szerint Norvégiában még egy takarítónő is tudja, hogy aki másokat identitásában vagy vallásában megsért, azt azonnal ki kell rúgni: „ott ez a fajta beszédmód csak a legszélsőségesebbekre, a legaljára jellemző, itt meg fönt van a felszínen”.

Összességben úgy látja: „a magyar demokráciának befellegzett”.

(Kép forrása: YouTube)

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. véleményem van on

    “A nők a szappanoperákra vannak rákattanva”

    Talán az a norvég takarítónő azt is tudja, hogy nem általánosítunk. Nem, a nők nem feltétlenül a szappanoperákra vannak rákattanva. Soha egyetlen egyet nem láttam, ellenben élénken követem az otthoni és a világeseményeket. Pedig “csak” egy nő vagyok.

    Üdvözlöm.

Leave A Reply