Magyar buli Londonban

0

Határátkelőként is fontos időről időre kiereszteni a gőzt, ami sokaknak könnyebb, ha magyarok társaságában teheti meg. Ezért is népszerűek a magyar bulik. Egy ilyenre ment el az Életem morzsái blog szerzője.

„Újabb szülinap, amit Ricsaj magyar buliban tartottunk. Az ismerőseimmel jól telt az este, a magyar bulik meg továbbra sem a legjobbak, ez van.

A társaságunkból csevegtem egy hölggyel. Nagyon érdekes a munkája. A British Múzeum biztonsági részlegén dolgozik. Gondoltátok volna, hogy 1300+ darab kulcs van a múzeumban? A biztonság meg a prioritás. Naná, hiszen felbecsülhetetlen értékű, világhíres tárgyakat is őriznek itt.

Nagyon szigorú a protokoll, hogy ki, mikor, milyen kulcsot vehet fel. Mindent adminisztrálni kell erről. A kulcsok mellett külön van a riasztórendszer kezelő rész. Á, szóval az ő állítása szerint kilopni nincs esély semmit. Az a tény meg igazán meglepett, hogy zárás után is 50 fő van az épületben, a biztonság miatt!

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

A múzeumban több száz ember dolgozik a háttérben, akik egy átlagos látogató szeme előtt láthatatlanok maradnak.

A hölgy mondta, hogy nem akar untatni… dehogy untatott. Nagyon élveztem a kis mini beszámolót a British Múzeumról. Sőt… egyszer összeállíthatna ebből egy előadást is, mert szerintem másokat is érdekelhet a sztori.

A hölgyet nálam idősebbnek gondoltam, mert tapasztaltabbnak és belevalóbbnak tűnt, mint én. És Facebook profil szerint 3 hónappal fiatalabb nálam. Komoly!

Még mesélte, hogy 18 évesen jött el Magyarországról, 11 éve. Több európai városban lakott, megjárt pár óceánjáró hajót is. Megtudtam, hogy a kaszinóban a legjobb dolgozni egy hajón, mert mikor kiköt, a licence miatt a kaszinó bezár, vagyis szabad kimenője volt neki is.

Így 50 országban járt és továbbra is imád utazni. Kizárólag olyan pasit keres, aki ebben partner. Ő már úgy kezdi az ismerkedést, hogy első kérdés „szeretsz utazni?” – sztorizott.

Amúgy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik pici településéről származik. Mókásan mondta: „képzeld, tőlünk már a fél falu kint van feketén Amerikában. Komolyan”.

Nem tudom, igaz-e, de borsodi címmel állítása szerint Esta Visa kérelmet már dobtak vissza. Sőt, továbbmegyek. Jóslata szerint az Estából pár év és ki leszünk rakva. Sokan leléptek Amerikába, ő már csak tudja.

Nagyon bírtam benne a vagányságát!”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Tíz dolog, amiért jó a vidéki Angliában élni

(Fotó: Életem morzsái blog)

Share.

About Author

Leave A Reply