Magyar Bécs – kicsit másképp

0

Városnéző séták indulnak az osztrák fővárosban (és tartanak egészen augusztus végéig), ami persze nem olyan eget rengető hír, az már jóval érdekesebb, hogy a téma a valaha Bécsben élt magyarok.

A „magyar Bécs” megismerésében három bécsi idegenvezető (John Borszki Katalin, Maierhofer Zsuzsanna és Szegö János) segít. A séta elsősorban az óvárosra összpontosít.

„Szeretnének Munkácsy, Balassa, Kisfaludy, Hevesi, Kollonitsch, Semmelweis, Zuckerkandl, Bárány, Libényi, Mindszenty, Liszt, Molnár, Batthyany, Bocskai, Mátyás király, Berzeviczy, Esterházy, Kálmán, Lehár, Bartók, Jókai, Rákóczi nyomán Bécsben sétálni? Tartsanak velünk!” – írja Maierhofer Zsuzsanna idegenvezető felhívásában.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Az idegenvezetők helyzete sok minden, de rózsásnak nem nevezhető ezekben a hónapokban, ráadásul a csoportos utazások is elmaradnak, márpedig az idegenvezetők munkájának nagy részét ezek teszik ki.

„Nem csak minden lehetőségünket elvették, hanem a különböző bürokratikus akadályok jóformán lehetetlenné teszik bármelyik segély igénybe vételét. Véleményem szerint az egész turizmusnak kell legalább két év, amíg valamennyire lábra áll” – mondta az ORF-nek John Broszki Katalin.

Így aztán a városnéző sétával egyúttal az Idegenvezetők bécsi szervezetét, köztük a magyar idegenvezetőket is lehet támogatni.

Ausztriában dolgozol? Így működik a nyugdíjrendszer

Share.

About Author

Leave A Reply