Magnemzet lenne a szlovák

0

A szlovákok nem csak kitartanak az Európai Unió mellett, a lakosság többsége egyenesen azt gondolja, országuknak szorosan együtt kellene működnie a legfejlettebb európai országokkal.

Mindez egy nemrégiben készített felmérésből derült ki, amelyben a szlovákok 69,3 százaléka szerint Szlovákiának az Európai Unió magjához kellene tartozni – számolt be az InfoRádió pozsonyi tudósítója.

A Polis Slovakia ügynökség készítette közvélemény-kutatásában 1208 felnőtt véleményét mérték fel. A kérdés a következőképp szólt:

„Ön szerint Szlovákiának az Európai Unió magja felé kellene venni az irányt, azaz szorosan együtt kellene működnie a legfejlettebb, A-kategóriás országokkal?”

Robert Fico államfő nemrégiben azt is kijelentette, hogy Szlovákia számára még úgy is a maghoz való tartozás lesz az elsődleges cél, ha ennek a V4 együttműködés látja kárát.

Richard Sulik, az ellenzék liberális vezetője veszélyesnek tartja ezt a politikát. Elmondása szerint az unió legfejlettebb államai nem az A-kategóriát jelentik.

A felmérés azonban rámutatott, hogy a szlovákok többsége ezt is másképp látja. A megkérdezettek 58,3 százaléka nem ért egyet az euroszkeptikus Richard Sulikkal.

(Fotó: pixabay.com/diegotrends)

Share.

About Author

Leave A Reply