„Magára van hagyva az ember”

0

Nemrégiben választották meg a távozó Benedek Tibor helyére Märcz Tamást a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának. Az új szakvezető évekig játszott Olaszországban is, ennek tapasztalatairól is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Märcz Tamás szerint rengeteget jelentett tapasztalatszerzés szempontjából az Olaszországban eltöltött idő. Még 2000-ben az olimpiai bajnokságot nyert magyar válogatott tagja volt, aztán az olasz RN Savona játékosa lett.

Egy évvel később még bekerült az Európa-bajnokságon bronzérmes válogatottba, ám utána ez már nem sikerült neki, annak ellenére sem, hogy 2005-ben olasz bajnokságot és LEN Kupát nyert.

Ezt követően a Chiavarihoz igazolt egy szezonra, majd visszatért Magyarországra, ám 2007-ben már ismét Olaszországban játszott, a Nervi játékosa volt.

A következő szezont a Pro Recconál töltötte, amellyel bajnokságot nyert, az Euroligában pedig második lett. 2009-től a másodosztályú Acquachiara játékosa lett. Ebben az évben magyar-olasz kettős állampolgár lett.

„Jó játékos voltam, amikor kimentem Olaszországba a 2000-es olimpia után, aztán 12 évet voltam kint, öt vagy hat csapatban is játszottam, és kialakult bennem a profi mentalitás. Egyrészt magára van hagyva az ember, nincs folyamatosan magyar közegben, másrészt az elvárások még magasabbak Olaszországban” – mesélte már szövetségi kapitányként az InfoRádióban.

„Meghatározónak kell lenni, ha nem vagy az, azonnal elküldenek, mert jön a következő külföldi. Ráadásul megismertem egy olyan közeget, amelyre mindig is vágytam, mert mindig szimpatikus volt az itáliai élet a filmekből” – tette hozzá.

„Aztán persze kicsit más volt nap mint nap ott élni Olaszországban. Azért volt olyan szerencsém, hogy még Nápolyba is igazoltam, az utolsó négy évemet ott töltöttem, és talán az volt az igazi Olaszország, amit mindig úgy elképzeltem, hogy majd úgy fogok élni ott kint” – mondta Märcz Tamás.

(Fotó: facebook.com/tamas.marcz)

Share.

About Author

Leave A Reply