„Magamba szívtam a nyelvet”

0

Nyelvkönyv vagy helyszíni beszélgetés, elmerülés a kultúrában és a hétköznapokban? Nem érdemes persze ennyire élesen elválasztani a lehetséges nyelvtanulási stratégiákat, mégis van, aki egyik vagy másik mellett teszi le a voksot. Patrick például az utóbbi mellett döntött Kanadában.

„Huszonkilenc éves koromban egy munka sodort Montrealba. Meg kellett tanulnom franciául, én pedig egyszerűen magamba szívtam a nyelvet: tévét, filmeket néztem, zenét hallgattam, újságokat, regényeket olvastam – mind franciául.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN – EGY KATTINTÁS!

Három év elteltével gyakorlatilag folyékonyan beszéltem, mi több, olyannyira élveztem a dolgot, hogy arra gondoltam, milyen jó lenne egy harmadik nyelvet is megtanulni, így aztán jelentkeztem a Goethe Intézetbe, és két év alatt meg is tanultam németül.

Visszatekintve ha tudtam volna, milyen hajlamom van a nyelvtanulásra, akkor Kanada helyett Európába költöztem volna, ami kulturálisan egyébként is közelebb áll hozzám. De je ne regrette rien… inkább örülök, hogy felfedeztem, egynél több nyelven is képes vagyok kommunikálni.”

Patrick először itt írta meg a történetét.

A hatékony nyelvtanulás titka

(Fotó: pixabay.com/Aurusdorus)

Share.

About Author

Leave A Reply