Luxusban a világ tetején

0

Ha New Yorkra szokás mondani, hogy a világ közepe, a városon belül pedig Manhattan a(z egyik) csúcs, akkor mit érezhet az, aki a városrész egyik legimpozánsabb épületének tetején lakik?

Valószínűleg sosem fogjuk megtapasztalni ezt az érzést, így aztán inkább csak csodáljuk egy kicsit ezt a One57 tornyában található lakást. Van mit csodálni rajta, hiszen 579 négyzetméteren (!) mindösszesen 3 hálószobát és négy fürdőszobát találunk, nyomorogni tehát nem kell.

Persze 70 millió dollár nem kevés pénz, de az sem lehet semmi, amikor reggel az ember a bal oldalára fordulva kinéz az ablakon és a Central Park terül el alatta.

A lakásból nem csak a Central Parkot látni, hanem szinte mindent, amit New Yorkban érdemes: a Hudson-folyót, a Szabadság-szobrot, egész Manhattant és szép napokon még ennél is sokkal többet.

Egy kicsit a részletekre is beszélve, a hatalmas nappali (bár nem tudjuk, hívhatjuk-e egyáltalán így ezt a hatalmas teret, amiben három, viszonylag jól elkülöníthető rész mellett bár, és egy szép nagy étkező is helyet kap. A déli falán pedig a neves művész, Peter Lane kerámiáit csodálhatjuk meg.

A panoráma egészen fantasztikus mindenhonnan, még a konyhából is, amiben a csúcsminőségű felszerelések mellett a plafonba rejtett tévé, külön reggelizőrész is található.

A lakásnak ezen részéből egy hosszú folyosó vezet a nyugati szárnyba, ahol négy hatalmas szoba (vagy inkább lakosztály) áll az itt élők rendelkezésére. A legnagyobb közülük (ez csekély 130 négyzetméter) csodás panorámát kínál a Central Park mellett a város északi, keleti és déli részére is.

Egy másik lakosztályhoz külön kandallós nappali, két gardróbszoba és egy hatalmas dupla fürdőszoba tartozik spával és gőzszobával, mindez az elérhető legjobb minőségben.

Csak hát az a 70 millió dollár, ugye…

(Fotó: sothebyshomes.com)

Share.

About Author

Leave A Reply