Londoni rollerezés

0

A vírus okozta helyzetben tanácsos a helyi buszutazást sétával, biciklizéssel, vagy akár rollerezéssel kiváltani. A brit fővárosban élő Hanna utóbbira szavazott, már csak azért is, mert a roller gyorsabb, mint gyalog menni, s járdán biztonságosabb, mint úttesten haladni. Valamint olcsóbb is egyre beruházni, mint kerékpárra.

„Fogyásra ne használja senki, mert semmire nem fog menni. A felső (külső rész) combizom viszont durva edzésnek lesz kitéve és rendszeres használat mellett betonkeményre formálódik.

Én egy lábbal hajtok 4 éve, a ballal. Nekem az a stabil, biztonságos oldalam. A domináns lábnak azonnal jönnie kell természetesen az első használat alkalmával. Nem érzem hátrányát, mert nem váltogatom a hajtó lábam. Az állóláb ugyanúgy edződik, sőt az elején úgy éreztem, nagyobb terhelés alatt van.

A rollerezés csak ránézésre tűnik könnyűnek. Kondi nélkül az első út is simán kinyírja az embert. Én egy enyhe dombnak mentem az állomásra, 15 perc alatt leizzadtam és tüdőm kiköpöm feeling kerített hatalmába. Mostanság meg egy 10 km-es esti túra meg sem érződik.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Amire senki sem gondol előre, hogy a térd ki lesz téve extra megerőltetésnek. 2016-ban 2 hónap rollerezést követően gyakran benyilallt a fájdalom a térdembe.

Először térdrögzítővel próbálkoztam, ami segített is, de aztán rájöttem, hogy a térdem porcait belülről kéne támogatnom. Glükozamin vitamint szedek azóta, s voilá megszűntek azok a beszúrások, fájdalmak azonnal. (Glükozamint térdproblémával küzdő ismerősöknek is ajánlottam már.) (…)

Kétszer estem el. Egyszer padkára akartam este ugratni és rosszul becsültem fel a padka magasságát. Kezem kicsit megkoptattam, semmi komoly.

Másodsorra mai napig nem értem. Szerintem ráhajtottam valami köre, vagy járdán hagyott nagyobb valamire, ami megdobott és előre vetődtem. Térdem fájt és ennyi.

Mindig előre estem/buktam vele. Ne felejtsük, hogy vizes időben bizonyos járdafelületek síkosabbak lehetnek. Két kis keskeny keréken haladva a tapadásunk rossz ilyen felületem, csúszni lehet szépen rollerrel.

Tempótól függően menthető a helyzet. Én csak egyszer csúsztam el, hogy a vége az lett, a járdán szó szerint elfeküdtem.”

A teljes írásért ide kattintsatok!

Szigor: így lehet majd munkát vállalni Nagy-Britanniában

Share.

About Author

Leave A Reply