A londoni divat sötét oldala

4

Aki járt már a brit fővárosban (vagy akár ott él), az tudja, hogy néha nem akármilyen öltözködési csodákba lehet belefutni az utcán. A London Budapest Metro blog bevallottan szubjektív, és nem kicsit csipkelődő posztját azért nem kell teljesen komolyan venni, annak ellenére, hogy sok igazság van benne.

„Toplistásunk a cirkuszi előadások örök darabja, a hájas, tetovált nő. Ugye az individualizmus korát éljük, Londonban meg tombol a „Szeresd magad ahogy vagy” önkifejezés láz.

Ugyan a népesség zömének stíluseredetisége egy szoci állami áruház kínálatából is kielégíthető lenne (önerőből kombinálhatjuk mindazt, ami a bangladesi varrodából kirepül és az Instagram felkapja), de azért legalább lehet látni az igyekezetet.

A feelgood mozgalom legnagyobb visszaélői azok az eszméletlenül elhízott, nőiességet nyomokban alig tartalmazó önérzetes darabok, akik sápadt, libabőrös testükre rávarratják az első baromságot ami agyukon átfut, és ezt a hatalmas, élő húspalettát masíroztatják miniszoknyával, kivágott blúzzal és leggings-zel.

Mutass fityiszt a Brexitnek! Válogass nagy-britanniai álláslehetőségek közül!

Kedvelt motívum a combjuk hátsójára rátetovált kis masni, mintha harisnyakötő lenne, vagy a tarkójukon felpúposodott husikupacra róják bele gyerekeik-szüleik-kedvenc pizzafeltéteik nevét. (…)

Másik kedvencem a onesie, az ilyen overál vagy egyberuha, ezt is a prosztók (már bocs) hordják előszeretettel, nagyközértekben láthatunk ilyen egzotikus vadakat, amint plüsspizsire hajazó onesie-ban és flip flopban vagy UGG típusú csizmában csoszognak, o’csó ribancosan riszálnak (a lábat nem emelik és aprókat löknek oldalra a popsijukkal) és persze üvöltve kommunikálnak.

Erre előszeretettel húznak terepzöld, bő kabátot műprém szegéllyel a kapucnin. Igazi chavs. Ha van tabu nálam, az a házi joggingban-pizsiben leugrás a sarki boltba ,,egy percre, cigiért” – közösség elleni izgatás, amiért egy 1998-as Quelle katalógussal csapkodnám őket, amíg meg nem jön az eszük. (…)

Továbbá nem értek egyet azzal sem, mikor a szép irodás kiskosztümhöz koszos tornadorkót húznak föl, csak mert így kényelmes tömegközlekedni. Értem én, de lányok, ez akkor is igénytelen. Vannak nagyon komfortos, kicsit nagyistílusra hajazó de csinos lábbelik, amikkel ki lehet húzni a munkahelyi csodatopánkáig. (…)

Mi van még? Most bejött a (szakadt) farmer alatt hordott neccharisnya, tehát a pucér hasukon egy halászháló virít a gatya fölött, majd némi bőr és csak aztán a mellet takaró akármi.

Ez is olyan darab, amit nem Kate Middleton vagy egyetemi tanárok hoztak divatba. Rock-chick style vagy mi. Sosem értettem, miért fizetnek az emberek egy vagyont csak hogy úgy nézzenek ki, mint egy mosdatlan csöves. (…)

Egyszóval a divat egyik fővárosában én úgy találom, hogy a fehérnép, osztálytól függetlenül, el van veszve ízlés és higiénia tekintetében a mindennapokban. Igyekeznek, de rászolgálnak az angol bénaság rossz hírnevére s szerintem ebben bűnös a ,,Nincs szabály, légy magad”, önértékelést nem bátorító hullám.

Azért is hiszem, mert ha formalitásokról van szó, azaz hivatalos ceremóniákra kell készülni vagy uniformist rántani, az angol szabászat nagyon is kompetens, és gyönyörű darabokat produkál.

Máig vannak üzletek, amik elegáns, jól szabott ruhákat kínálnak, ilyen a Hobbs vagy az L.K. Bennett – három számjegyű az árcédula, de a tradicionális angol divat sikeres követői. Tudtak az ánglusok valaha öltözni és régi képeken nagyon bájosnak tűntek, épp csak regulázásra és fekete-fehér szabályokra van szükségük, amit jámboran követhetnek.”

A teljes posztot néhány felettébb elgondolkodtató képpel itt találjátok.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

Share.

About Author

4 hozzászólás

 1. Gratulálok, megint egy Blikk színvonalú cikk.
  “Valaki nem úgy öltözik ahogy megszoktam? Akkor azonnal beszéljük ki, közösítsük ki, röhögjük ki, mert az nem normális..” Épp ez a magyar mentalitás üldözött el ezeket.
  Remélem hamarosan megírjátok a “Határátkelő bukása”-t is.
  Ülj le,egyes.

  • Kösz szépen a jóindulatot! 🙂 Ugye az azért megvan, hogy ez egy másik blogról nyújtott ízelítő, amit nem kell halálosan komolyan venni? Úgynevezett ironikus humor… 🙂

 2. Sem iróniát, sem humort nem láttam a cikkben.Persze lehet a másik blogra fogni a tartalmat, de ezt ti vettétek át.
  Habár most láttam, már itt a Kim Kardashian cikk is…
  Mi lett veletek? Mióta lett Határátkelő a bulvár média?

  • A Kívül tágasabb és a Gazdagisztán blog tartalmai az oldal indulása, 3 éve megjelennek az oldalon. Szóval ezek szerint három éve lett a Határátkelő bulvármédia.

Leave A Reply