Londoni albérlet: mennyi az annyi?

1

A brit fővárosban legendásan komoly gondokat okoz a lakhatás, elképesztően elszálltak az árak. Ez már havi szinten is durva, de még sokkolóbb, ha az ember több évre visszamenőleg összeadja az albérletre kifizetett összeget. Nos, így tett az Életem morzsái blog immár négy és fél éve londoni albérletekben élő szerzője is. Aztán megdöbbent.

„Én, mint egy átlagos londoni melós, aki azért a londoni átlagtól nincs is messze, „szenved” az albérletárakkal. Arról nem is beszélve, hogy a folyamatos költözködéssel már kezd nagyon tele lenni a hócipőm.

Az albérlet az nem egy fix otthon, hanem addig otthon, amíg a tulaj be nem kavar és fel nem mondja azt. Ez meg, hogy mikor következik be, hát még jósolni sem lehet.

Szóval idén márciusban cuccoltam be mostani helyemre, s mikor ismerősök kérdezték kedvesen: milyen az új albérlet? már csak pofákat tudtam vágni. Ismét más emberhez, az ő szokásaihoz kell alkalmazkodnom, meg persze vigyázni mindenre, hogy a kauciót ne vegyék el majd távozáskor.

Otthon. Az. (…)

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN ÖSSZEGYŰJTVE

2014 januárja óta élek albérletben. Napokban jött egy ihlet, hogy kiszámolom, ugyan, mennyit is költöttem én már 8nm – 11nm-es szobák bérlésére az elmúlt évek alatt.

Jöjjön a sokk. Pénteken utalom a következő albérletet, s ezzel meglesz a 30 ezer font kereken. 30 ezer font azért, hogy másokkal, idegenekkel élhettem együtt 4+évet.

Persze, Londonban mi az a 30 ezer? Pénz mindenképp.

Nem kéne, de átváltom, hogy jobban érezhető legyen az összeg: 30.000 font ~ 11 millió forint/4 év.

Csak úgy elképzeltem, hogy felhívom apumat…te figyelj csak, számoltam. 11 millió elment londoni kis szobák bérlésére. Mit gondolsz?”

Na és ti mit gondoltok? A teljes posztot (némi budapesti kitérővel) itt lehet elolvasni.

A vidéki Anglia csodái

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. hát .. értelmezhető meg nem is … itthon is kifizettél volna nem keveset, persze nem ennyit … inkább e kettő közötti különbséget kéne elemezni … ott milyen életed van és itt mi várhatott volna rád ezen időszak alatt … nem?

Leave A Reply