London, szellemváros

0

Egészen félelmetes látni a pár hete még pezsgő, emberekkel teli nagyvárosok üres, szinte teljesen kihalt utcáit. Tényleg olyan, mintha egy katasztrófafilmet élnénk át. London pont ilyen, ráadásul a történetben akad egy szívszorító hír is.

Nagyon rossz a helyzet az Egyesült Királyságban, ahol egyetlen nap alatt közel 200 ember veszítette életét a Covid-19 járványban, ráadásul a legfiatalabb áldozat 32 éves volt, a legidősebb 98 (igaz, szinte mindenkinek akadtak egyéb egészségügyi problémái).

@antbuchet

@mattgh83

Az Egyesült Királyságban már meghaladta az 1400-at a halálos áldozatok száma. Jó hír viszont, hogy a 71 éves trónörökös, Károly herceg, akinek korábban pozitív lett a koronavírus-tesztje, elhagyhatta a karantént és jól van.

Beteg lett viszont (Boris Johnson kormányfő, Matt Hanckock egészségügyi miniszter és Chris Whitty angliai tisztifőorvos után) Dominic Cummings miniszterelnöki főtanácsadó – egészen pontosan a tünetek kezdtek mutatkozni rajta, ezért karanténba vonult.

(Fotó: @andresbalcazar_)

(Fotó: @nika.lnd)

Sajtóhírek szerint ő volt az, aki erősen támogatta a „hadd betegedjenek meg minél többen” tétellel összefoglalható „nyájimmunitást”.

Mindemellett jött ki az a (jelen helyzetben kissé torokszorító) hír, hogy az évszázad legforgalmasabb évét zárták tavaly a londoni múzeumok, a Tate Modern és a Tate Britain látogatottsága rekordot döntött.

(Fotó: @colorful_london)

A Tate Britainbe 1,8 millió ember látogatott el (a Van Gogh-kiállítás nagyot szólt), de a Tate Modernnek sem kell szégyenkeznie a 6, 1 millió vendéggel.

Összességében London hét legnagyobb múzeuma tavaly csaknem 27 millió látogatót fogadott, ami abszolút rekord (az eddigi csúcstartó 2014 volt, akkor 26,3 millió vendéggel).

A koronavírus-járvány miatt persze jelenleg ezek a múzeumok is zárva vannak, csakúgy, mint gyakorlatilag az egész város – szerintünk borzasztó látvány.

Share.

About Author

Leave A Reply