London Pride magyar szemmel

0

A Pride a londoni eseményév egy színes programja, egy igazi vidám és mosolygós felvonulás. Nem csoda, hogy nemi irányultságtól függetlenül sokan vesznek részt rajta. Például az Életem morzsái blog szerzője.

„Mindig is toleráns és elfogadó voltam. Katolikus családból jövök, de soha nem neveltek a melegek ellen. Az egyetlen komment, amit egyszer egy családtagom mondott: Ha két férfi együtt él az egészségtelen. Ennyi.

Tegyük hozzá azt is, hogy én már 2007-ben is találkoztam otthon mindenféle arcokkal. A Cave Clubba jártunk bulizni, ahol Ricsike és Zsoltika is megfordult pl. Ők Fehérvár transzi arcai voltak akkoriban. Engem már 11 évvel ezelőtt sem zavart, hogy Zsoltika a női WC-be ment be, hogy megigazítsa a sminkjét.

2011-ben meg kiköltöztem Londonban, ahol senkit sem érdekel/zavar, ha két férfi sétál kézen fogva a belvárosban. Szóval, semmi problémám nincs semmilyen emberrel vonzódását illetően. Hagyjuk már…a mostani lakótársam is egy transzi férfi mellesleg (róla majd egy másik cikkben).

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Én az elmúlt években mindig kilátogattam a London Pride-ra. Kilátogattam, mert nem féltem kimenni. Ez a Pride tök okés és elfogadott felvonulás. Ellentüntetőkkel meg soha sem találkoztam még. (…)

A Pride-n megjelenni egy jó marketingforgás. Hasznosabb ide ölni a pénzt szerintem, mint egy TV reklámra. A cégek a pozitív imázsukat is erősíthetik, plusz további üzletek is eredményezhet számukra a felvonulás.

A Barclays Bank, Metro Bank, Facebook, Starbucks, Skittles (cukor), London önkormányzata teljes mellszélességgel a rendezvény mögött van évről – évre. (…)

A Sohoban kötelezően minden nagyobb márka (Costa, Levi Strauss stb.) kicsit szivárványosra váltott, kirakatot is ennek megfelelően rendezték meg. Valljuk be, hogy a Pride azért üzlet nekik is, meg „trendi”. (…)

A belvárosban több kisebb színpad is volt, az egyik pl a családi színpad és környéke. Mert Londonban heteró családok is kilátogatnak a gyerekkel ide.

Kitérőként elmeséltem, hogy tavasszal a 4 éves kérdezte tőle: „Ha két nő összeházasodik és gyerekük lesz, akkor a gyereküknek két anyukája lesz?”. Erre annyit válaszoltam csak: igen, lehetséges.

Este mikor az anyukának elmondtam, hogy mit kérdezett a lánya, csak legyintett. „Ja, igen, van a baráti körömben egy leszbikus pár, múltkor találkoztunk is velük, biztos ezért jutott ez a lányom eszébe.” Szóval egy gyerek előbb – utóbb úgy is találkozik melegekkel, ahogy nő (Londonban biztosan)”

A teljes posztot itt találjátok.

Otthon kinevettek: tanulni ennyi idősen?

Share.

About Author

Leave A Reply