London legértelmetlenebb metrószakasza

0

Éppenséggel Budapest sem szűkölködik értelmetlen metrószakaszokban (Ferenciek tere – Kálvin tér, de mondhatnánk mást is) és ugyan nem vigasztaló, de a magyar főváros ezzel nincs egyedül.

Londonban például ott van a Piccadilly line Covent Garden és Leicester Square közötti szakasza. Nem kell őrületes távolságra gondolni (és akkor még nagyon visszafogottak voltunk), hiszen a két megálló között 250 méter a távolság.

A helyzet az, hogy ez a 250 méter olyan kevés, hogy gyalog simán meg lehet verni a metrót, miként azt ezen a videón meg is lehet nézni.

A végeredmény: kényelmesen sétálva 5 és fél perc a két megálló közötti távolság, ugyanez metróval kicsit több, mint 8 perc.

A különbség fő oka (túl azon, hogy a metróra adott esetben várni kell) az, hogy a Covent Gardennél a liftek, a Leicester Square-en pedig a véget nem érő mozgólépcsőn kell rengetegnek tűnő időt eltölteni.

A vicc az, hogy a kérdéses szakasz ezzel együtt is kifejezetten népszerű, elsősorban alighanem a turisták körében, akik vagy nem ismerik annyira a környéket, hogy gyalog nekivágjanak, vagy egyszerűen nem is tudnak arról, hogy mennyivel gyorsabb, látványosabb (és egészségesebb) lenne a séta.

Közlekedési mizériák a nagyvárosokban, avagy hogyan jutunk el A-ból B-be Los Angelesben, Londonban és Budapesten?

Share.

About Author

Leave A Reply