London belvárosa már tudja a receptet

0

A brit főváros Westminster City negyedének vezetése kitalálta, hogyan lehet legalább az életben maradás esélyét megadni a kerületben működő éttermek egy részének. Így áprilistól a Soho szinte teljesen átalakul.

Az ötlet nem a semmiből jött, hiszen tavaly nyáron nagyjából hasonló módon próbálták bevételhez juttatni az éttermeket és a bárokat: a vendéglátóhelyek a Soho és környéke utcáira költöznek ki, méghozzá már április 12-től, amikor életbe lép a lezárás enyhítésének második szakasza.

Az Evening Standard tudósítása részletesen is felsorolja az érintett utcákat, ezzel most nem untatnánk senkit, de a Soho mellett a Chinatown, a Covent Garden és Marylebone is érintett.

Így az olyan híres éttermek, mint a Barrafina, a Cay Tre, a Lina Stores és a Chin Chin (mind a Sohóban), a Bun House, az Ermei Sichaun és a Hong Kong Buffet (Chinatown), aRules, a Fire & Stone és a The Porterhouse (Covent Garden), valamint a celebmágnes Chiltern Firehouse (Marylebone) mind várhatják a vendégeket.

A terv részeként a nap bizonyos szakaszaiban az utakat lezárják majd az autóforgalom elől, valamint kiszélesítik a járdákat is, hogy oda is asztalokat lehessen kitenni.

A tervek szerint (manapság ugye nehéz biztosat mondani) a könnyítés szeptember végéig lesz életben, feltételezzük mindenki abban reménykedik, hogy addigra nagyjából nyitva is maradhatnak a vendéglátóhelyek.

A jelenlegi állás szerint május 17-től egyébként lehet majd az éttermeken belül is étkezni, de azért az elmúlt egy évet elnézve ezt azért elég nehéz biztosra mondani, így nem csoda, hogy Westminster City vezetése mindent megtesz, hogy ne hagyja veszni a környék gasztronómiai vonzerejét.

Mi lett volna, ha…? Szürreális ötletek Londonra

Share.

About Author

Leave A Reply