Litvánia, ahogyan még sosem láttad

0

A drónok elterjedésével a fotósok lehetőségei is alaposan kibővültek. Ezt használja ki Karolis Janulis, aki DJI Phantom 2-es gépe segítségével egészen mesés képeket készít hazája, Litvánia téli tájairól.

Hófödte utak, mezők, városok a főszereplői Karolis Janulis képeinek, mindezt ráadásul a levegőből fotózta egy drón segítségével. Apró nehézséget csak az jelentett – mint a Daily Telegraphnak mesélte -, hogy a tél kissé késett, decemberben még bőven plusz fokok voltak és hónak nyoma sem volt.

„Már nyáron is láttam magam előtt a téli képeket, biztos voltam benne, hogy ezek nagyon érdekesek lennének madártávlatból. Az első havas napon ki is mentem fotózni, hogy ne mulasszam el azokat a pillanatokat, amikor a fákon megül a friss hó” – tette hozzá Karolis Janulis.

„Nem érdekel, mennyire van hideg, mindig élvezem a telet. December vége és január eleje aztán a hideget is meghozta Litvániába, már napközben is -15 fok volt, de ez sem tartott vissza” – mondta a fotós.

A 34 éves művész szerint nagyon izgalmas, ahogyan teljesen megváltozik a táj képe a hótól, ráadásul mindezt külön perspektívába helyezi az, hogy felülről készülnek az alkotásai.

(Fotó: instagram.com/karolis.jay)

Share.

About Author

Leave A Reply