Libdem tervek és a határátkelők

0

Már csak alig két hét van hátra addig, hogy a brit választópolgárok döntenek arról, ki kormányozza a következő öt évben az országot. Sorozatunkban (melynek eddigi részeit ide kattintva érhetitek el) megpróbáljuk megmutatni, melyik párt milyen elképzeléssel rendelkezik a határátkelőkkel kapcsolatban, ami már csak a rengeteg, a szigetországban élő magyar miatt sem mindegy. Ma a Liberáldemokraták vannak soron.

A kisebbik kormánypárt csak annak adna munkanélküli-segélyt, akinek előtte felmérték az angoltudását. A nem megfelelő szinten lévők csak akkor kapnának segélyt, ha nyelvtanfolyamon vennének részt. A Libdemek emellett úgy vélik, az uniós határátkelőknek is „ki kell érdemelniük”, hogy jogosultak legyenek a különböző segélyekre és juttatásokra.

A párt ismét bevezetné a határokon a kilépés ellenőrzését, hogy a kormány képben legyen, kiknek járt le a vízumuk.

A pártra sokan úgy tekintenek, mint amelyik kisebbik koalíciós partnerként tory és munkáspárti győzelem esetén is kormányra kerülhet, erről Nick Clegg elnök (és jelenlegi kormányfő-helyettes) azt mondta, előbbi esetben a szívet, utóbbi esetben az észt vinnék az együttműködésbe. Azaz semmi sincs kizárva.

Címszavakban

– Visszaállítanak a határellenőrzést ki- és belépés esetén is

– Véget vetne a korlátozás nélküli fogva tartásnak az illegális határátkelők esetében

– Kötelezővé tennék az angol nyelv ismeretét a munkanélküli segély folyósításáért

– A jövőben nem vehetnék igénybe a családi pótlékot azok, akiknek a gyerekei nem az Egyesült Királyságban élnek

Share.

About Author

Leave A Reply