Levél Orbán Viktornak: ezért lépek le Magyarországról

8

Klára a Facebookon megköszönte a magyar miniszterelnöknek azt az inspirációt, amivel hozzásegítette felsőfokú német nyelvvizsgájához, majd közölte: köszöni, de inkább Németországban folytatja. Íme a levél teljes egészében:

„Kedves Orbán Viktor!

Ezúton is szeretném megköszönni azt, hogy biztosította a megfelelő érzelmi motivációt, amelyet a német nyelv tanulásához nyújtott. Ennek eredményeképpen kerek egy év nyelvtanulást követően, 33 évesen sikeresen megszereztem az angol felsőfok mellé a második, német nyelvű középfokú nyelvvizsgámat is, remek, 80%-os eredménnyel.

Mielőtt megörülne, szeretném, ha tudná, hogy eszem ágában sincs sem a korábban, sem a frissen megszerzett nyelvtudásomat, a 10 év munkatapasztalomat, az otthon megszerzett diplomáimat az ön által felépített gazdaságában kamatoztatni.

Adóforintjaim, nyugdíjpénztári, egészségpénztári befizetéseim, vagy mindennapi kenyerem megvásárlásával befizetett áfa egyike sem szolgálhatja az ön gazdagodását, hiszen a minden képzeletet felülmúló vagyonfelhalmozása mellett a három legfontosabb és legalapvetőbb területet, az oktatást és az egészségügyet és a szociális szférát építi le.

A megoldások helyett ön elképesztő méreteket öltő korrupció és a születésem előtti időket idéző állami propaganda kiépítésére használja munkaidejét.

Emellett egyszerűen nem vesz tudomást az önnek nem megfelelően adózó (lásd. szegény), vagy az önt esetleg kérdező, netalántál megkérdőjelező, ne adj isten gondolkodó emberekről, ezzel lehetetleníti el, löki félre és tapossa darabokra a még megmaradt szociális és társadalmi védőhálót is.

Az érzelmi motivációt köszönöm ahhoz is, hogy a német munkaerőpiacra a 101. alkalommal is elküldjem az önéletrajzomat. Továbbá bízom abban, hogy adóeuróimból hamarosan egy olyan országot támogathatok, amely tevékenyen áll ki az egységes Európa, a szociális és emberi értékek és különbözőségek mellett.

Sőt (és ez elképesztő szentségtörés az ön olvasatában), amely bevételeinek jelentős részét integrációra fordítja – ahogy az én nyelvkurzusaim mellett olasz, ukrán, lett, thai, bolgár, ghánai, eritreai, lengyel és szír csoporttársaimnak nyelvtanulását is támogatta.

Tudja, Orbán Viktor Úr, itt sincs kolbászból a kerítés. De bomlasztani, az út szélén hagyni, szakadékba lökni, ezzel együtt csak a saját előnyeinkkel foglalkozni mindig sokkal egyszerűbb, mint újratervezni, újra tanulni, vagy újra felépíteni dolgokat. Én az utóbbit választottam.

Tisztelettel, Murányi Klára”

Share.

About Author

8 hozzászólás

 1. Felesleges ebbe O.V t belekeverni.
  Nem ő alkotta olyanra az országot amilyen az most.
  O.V azt használja, ami van.
  A nép olyan, amilyen, nem is akar más lenni.
  Az ország olyan mint a nép.

  • Azért ez nem teljesen így van.
   Ha nem lenne szabad munkavállalási lehetőség Németo.ban, (a szelep)
   akkor feszülne az ország, akkor mindennapos lenne Budapesten a tüntető tömeg.
   (a pestre koncentrálódott gondolkodó értelmiség zúgolódása.)

 2. krisztian on

  Biztos igaza van habar Orbanra huzni az egeszet ostobasag. Meg ez az unio is olyan mint a romai birodalom volt. Fejlesztik a teruleteiket, adnak kenyeret es cirkuszt de a hatalmat is atveszik. Ha nem Orbanek nyulnak le a sok unios tamogatast akkor a nemet cegek vinnek. Ki van ez talalva, ha azt hisszuk hogy azert kapunk tamogatast hogy fehlodjunk akkor naivak vagyunk. A toke szabad mozgasa is unios jog, ne felejtse senki. Egy nemet ceg elobb nyer tamogatast Magyarorszagon mivel joval versenykepesebb. A tobbi meg Mar csak profit repatriation (hazautalas).

 3. Sok hűhó semmiért.
  azert Orbán a neve és nem Gyurcsány,
  mert ő volt az ügyesebb, és a versenyképesebb.

  Mindannyiónkat átverték, ők voltak ebben a versenyben a legjobbak. Kettejük közül pedig Orbán győzött.
  Legyalulta a legkisebb fenyegetést is a kleptokráciára.

  Kicselezi az EU t, és száműzi a magyar értelmiséget. Silányítja Magyarországot.
  Ügyes, versenyképes ebben.

  És ma, gyávák gyávájának országában senki nem tesz semmit. Max gyáván lelép.

  Legyetek hát büszkék valamire magyar nyelven,
  Ami semmire nem jó!
  Magyaros gondolkodás móddal,
  hozzáállással,
  Ami semmire sem jó!

  • Mikroorganizmus on

   “Gyáván lelép”?! Mondd már meg légy szíves, hogyan kell bátran itt maradni, éhendögleni, megaláztatni magamat a munkaügyi központban, miközben temérdek munka vár külföldön, jól él az ember, minőségileg össze sem hasonlítható módon? Éppen most olvastam, hogy a kormány 64 milliárdot (!!!) költ kommunikációra (gondolom legalább a felét zsebre teszik), hogy két hónap múlva biztosan nyerjen. Egy orvos nyilatkozott egy rádióban, hogy 5 milliárdból meg lehetne oldani egy darabig a várólistákat (van műtét, amire két évet kell várni). No comment. És akkor még nem számoltam a stadionokat.

Leave A Reply