Létezik német kultúra?

2

Már csak nagyon rövid idő van hátra a németországi választásig, nem meglepő, hogy egyre feszültebb a politikai helyzet, és ilyenkor néha egészen meglepő viták is kirobbannak. Mint most arról, hogy létezik-e német kultúra vagy csak német nyelv van.

Az egész azzal indult, hogy a távozó nagykoalícióban résztvevő szociáldemokrata párt egyik alelnöke, a már Hamburgban született, de török származású Ajdán Özogúz egy interjúban tagadta a német kultúra létezését és úgy vélte, hogy csupán német nyelv létezik.

A Tagesspiegel című lapban megjelent cikkeben az integrációs kérdésekkel megbízott berlini államtitkár azt fejtegette, hogy a német nyelven túl semmi jelét sem tapasztalta a német kultúrának.

Válogass több száz németországi munkalehetőség között itt!

Ajdán Özogúz utalt arra is, hogy a német társadalmat elsősorban a bevándorlás alakította, amely sokszínűséggel járt és ebből azt a következtetést vonta le, hogy nem kell tartani az idegenek betelepedésével járó sokféleségtől.

A szociáldemokrata politikus ugyanakkor ostorozta azokat a törekvéseket is, amelyek arra irányulnak, hogy a bevándorlókat ne csak integrálják, hanem tegyék jó németekké is – írta az InfoRádió németországi tudósítója.

Ajdán Özogúz Hamburgban török bevándorlók leányaként született, a hamburgi egyetemen angol- és spanyolszakon végzett, két bátyjából pedig mérnök lett. A család nem gyakorolta az iszlám vallást és Ajdán Özogúz idővel teljesen beilleszkedett, férje német és ugyancsak szociáldemokrata politikus.

Két fivére nem ezt az utat járta be, egyikük Muzulmán Piac elnevezéssel iszlám honlapot indított el, amely segíti összehozni a hasonló gondolkodású és nem egyszer szélsőséges eszméket követő olvasókat, ezért a német belügyi szervek megfigyelés alatt tartják a honlapot.

(Fotó: Markburger83)

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. Hat ez a sehonnani muszlim senki nem hallott meg Goetherol, Schillerrol, Beethovenrol, Mozartrol?
    A vegtelensegig sorolhatnam, az ilyen nemetgyulolo megmondokat pedig ki kene iktatni a torvenyen kivulre.

Leave A Reply