Letámadták a lányt, aki leírta, külföldre menne

0

Feltörték a Facebook-fiókját és keményen támadták azt a 22 éves egyetemista lányt, aki a választás után megírta, miért nem tud megélni Magyarországon óvónőként, és miért kell külföldre mennie.

Mészáros Luca írása a választás másnapján jelent meg. Mielőtt továbbmennénk, ebből idézünk fel egy részletet.

„22 éves vagyok.

A húgom 14 évesen már megmondta, hogy elmegy innen. Ennek 5 éve. Jövőhéten Skóciába megy megnézni az iskolát, ahova kapott ajánlatot. Szeretnénk támogatni ebben, de a szívünk szakad bele, hogy elmegy.

22 éves vagyok.

Két hónap, és megkapom a diplomámat. Óvó néni leszek én is. Az állam, (HA kaptam) 8000-el támogatta a tanulásomat/félév. 8000 forinttal. Ha minden jegyem kitűnő lett volna, 20.000 forint a maximum, amit kaphattam volna. Sok külföldi barátom van, akiknek, mikor ezt elmondom, ráfagy a mosoly a képükre. Sajnos nem hiszik el. Igazából én sem.

22 éves vagyok.

Szeretnék óvónő lenni, minden nyűgével, és az államnak köszönhető szivatásával együtt, szeretnék az lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.

22 éves vagyok.

Pár év, és szeretnék családot. Imádom a gyerekeket, mindig is akartam családot.

Hogy itthon-e? Szeretnék, ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem. De nem fog megtörténni.” (Eddig a részlet.)

Ezért megy el egy 22 éves lány Magyarországról

Mészáros Luca a HírtTV Egyenesen című műsorában azt mondta: nem volt pártpolitikai háttere az írásának, de a választás eredménye elszomorította, emiatt született meg másnap a bejegyzése, amit aztán rengetegen megosztottak.

„Én maradnék, mert szeretem ezt az országot, itt születtem, ezt a nyelvet beszélem, és mivel óvodapedagógus leszek, nekem ezen a nyelven kéne tanítanom a gyermekeket, akkor vagyok igazán hiteles, hogy ha a Tavaszi szelet éneklem, nem valami német dalt, de, ahogy a bejegyzésemben is leírtam, egyszerűen nem látom a jövőt” – mondta az adásban Mészáros Luca.

Aki azóta törölte a bejegyzést is az oldaláról.

Külföldön keresnél munkát, de még nem találtál? Itt közel 1000 álláslehetőség vár!

Share.

About Author

Leave A Reply