Lesz végső szavazás a Brexitről

0

A brit parlament végső szavazást fog tartani a EU és az Egyesült Királyság közötti megállapodásról, még a Brexit előtt – közölte a brit kormány kilépésért felelős minisztere. Ami szerinte nem jelenti azt, hogy az ország esetleg nem lép ki az Európai Unióból.

A kormány döntését az ellenzéki Munkáspárt saját győzelmeként értékelte, miután hónapok óta követelte, hogy a parlamentnek joga legyen szavazni a London és Brüsszel közötti megállapodásról.

David Davis Brexit-miniszter ugyan láthatóan formaságnak tekinti a szavazást, a BBC elemzője, Laura Kuenssberg szerint ugyanakkor mégis fontos kormányzati engedményről van szó, amely lehetőséget ad a Munkáspárt mellett azoknak a kormánypártiaknak is, akik ellenzik a kilépést.

Külföldön keresnél munkát, de még nem találtál? Itt közel 1000 álláslehetőség vár!

A Guardian forrásai szerint azonban kormánypárt Brexit-ellenes része és az ellenzék kritizálja is a kormány bejelentését, mert valójában mindez azt is jelezheti, hogy London Brüsszellel való megegyezés nélküli kilépésre készül: a parlament ugyanis nem a kilépés elfogadásáról vagy elutasításáról, hanem az arról kötött megállapodásról szavaz.

Ha azonban nincs megállapodás, illetve azt az Egyesült Királyság parlamentje elutasítaná, akkor egyszerűen megállapodás nélkül hagyja el az ország az EU-t – jegyezte meg az Index.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Share.

About Author

Leave A Reply