Less be a világ legnagyobb magánrepülőjébe!

0

A Boeing Business Jet 747-8i a világ jelenleg legnagyobb aktív magánrepülője az egész világon. Ha találgatnunk kellene, akkor némi megfontolás után azt mondanánk, valamelyik közel-keleti üzletember tulajdonában van.

Csakhogy nem kell találgatnunk, mert tudjuk, hogy egy közel-keleti üzletember tulajdonában van a gép, igaz, azt nem lehet tudni, hogy pontosan kiről van szó.

Ennél szerintünk amúgy is érdekesebb maga a gép, ami nem véletlenül kapta a „repülő palota” becenevet (részben utalva az indiai, „gördülő palota” becenevű luxusvonatra).

A belső kialakításért a neves francia belsőépítészeti cég, a Cabinet Alberto Pinto felel. Négy évig dolgoztak a terveken és a megvalósításon és nem végeztek rossz munkát: érezhető a luxus, de azért nem önt el mindent az arany és a giccs.

A tulajdonos hálólakosztálya önmagában megérne egy posztot. Egyrészt jó eséllyel nagyobb, mint legtöbbünk hálószobája, másrészt olyan ágy van benne, ami újraértelmezi a kényelem fogalmát.

Természetesen tartozik hozzá külön fürdőszoba és ha túllendülünk azon, hogy ez is az otthon kényelmét hozza, eláruljuk azt is, hogy emellett a legmodernebb technikával van felszerelve, például érintőképernyőkkel.

A vendégeknek sem kell különösebben összehúzni magukat, kifejezetten kényelmesen utazhatnak.

A lounge, az étkező, az olvasósarok, a hatalmas tévé, a kényelmes kanapé könnyen elfeledteti velünk, hogy voltaképpen egy repülőn vagyunk. Van dolgozószoba is, ami kényelmes bőr karosszékekkel és plüss belsővel hívogat.

A repülő központi részét a nagy szalon foglalja el, ahol megbeszéléseket is lehet tartani, vagy simán csak lazulni egy kicsit.

Ami nekünk kifejezetten tetszik a Boeing Business Jet 747-8i ezen változatában az az, hogy a tervező Yves Pickardt az egyszerű luxust részesítette előnyben, azaz kevés színnel operált és próbált megmaradni a természetes színeknél.

Luxusjacht meglepő, de logikus ötlettel

(Fotó: albertopinto.com)

Share.

About Author

Leave A Reply