Lengyel-magyar több jó barát

0

Lengyel, magyar – két jó barát, és ez maximálisan igaz a David a’la Nomad blog szerzőjére, aki egy egy jó barátja krakkói esküvőjén szerzett élményeit írta meg – ahová Varsón keresztül jutott el.

„Elsősorban azért mert eredetileg nem akartam buszozni Budapestről Krakkóba, olcsó fapados járat viszont csak Varsóba van. Az ötlet jónak is tűnt, és így legalább Varsót is megpillanthattam röviden, de hazafelé végül is csak busszal kellett jönnöm.

Pénteken délelőtt érkeztem Varsóba. A reptérről könnyen elérhető a város a közvetlen vonattal, amire érvényes a például általam is vásárol 24 órás közlekedési jegy.

Szállást közvetlenül a központban foglaltam, pár száz méterre a reptérről érkező vonatmegállótól, valamint a Kultúra és Tudomány Palotája. A lakástulaj rendes volt, mert a délután 3 órás becsekkolás helyett már 12-kor elfoglalhattam a lakást, bár kicsit nehéz volt kommunikálni vele és a kulcshoz való hozzájutáshoz (maga a tulaj nem jelent meg, hanem sms-ben elküldte a lépcsőház ajtó kódját, valamint az ajtón lévő kis doboznak a kódját, amiben a lakásajtó kulcsa volt).

Egy kis pihenés után útra keltem, elmetróztam és gyalogoltam a POLIN – Lengyelországi Zsidóság Történeti Múzeumához, de az idő rövidsége miatt sem ide, sem más múzeumba nem tudtam bemenni ez alkalommal. (…)

A napot a Kultúra és Tudomány Palotájának kilátó teraszán zártam.(…)

KÖZEL 1000 KÜLFÖLDI MELÓ EGY HELYEN

Az esküvő napja nekem is korán indult, mert már 7.50-kor indult a vonatom Krakkóba. 10.44-kor érkeztem meg, kb. 2 órám volt kicsit sétálgatni, ebédelni, sörözni, és fél 2-re már a Szt. Anna templomnál kellett lenni.

A templomi szertartás után külön busz vitt minket a Dwor Sierakow-hoz (kb. 40 percre Krakkótól), ahol a lagzi volt. Itt én kértem szobát, amit jól is tettem, mert a sok evés-ivástól elég hamar elfáradtam, valamint reggel korán kellett kelnem, hogy elinduljak a 8.45-kor induló budapesti buszomhoz (amit taxival kellett abszolváljak).

Nagyon rövid hétvége volt ez, de nagyon jó volt látni a friss házaspárt, akiket még Angliából ismerek.”

A teljes posztot szokás szerint rengeteg képpel itt találod.

„Édesanyám sírva mondja, hogy nagyon hiányzom, de nem akarja, hogy hazamenjek”

Share.

About Author

Leave A Reply