Lelépnek a külföldi cégek Magyarországról

0

Annyira nincs már munkaerő Magyarországon (egyebek mellett az elvándorlás miatt), hogy egyre több cég viszi el a termelést külföldre, illetve a tervezett bővítések egy része is elmarad.

A kormánypárti Magyar Idők cikke szerint elsősorban az alacsony hozzáadott értékű, összeszerelő termelési egységeket érinti a munkaerőhiány. Így aztán a vállalatok közül egyre több választja inkább Ukrajnát, Szerbiát vagy a Távol-Keletet.

Egy multi például Gyöngyösön és Gödöllőn bocsátja el a napokban több mint ötszáz munkavállalóját ezen okból – mondta a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

László Zoltán kiemelte: korábban az ország különböző pontjain működő más vállalatok egységeinél is előfordult a jelenség, többek közt Móron, Sárváron vagy Tabon.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint nagyjából félmillióra tehető a munkanélküliek, az inaktívak, valamint a közmunkások száma, az ő integrálásuk megoldást jelentene, emellett a külföldön munkát vállalók ösztönzése a hazatérésre.

Dávid Ferenc ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy közel kétszázezer munkavállaló megy nyugdíjba az idén és jövőre, ami a jelenleginél is súlyosabbá teszi a munkaerőhiányt.

Kövér: hazugság, hogy Magyarországról menekülniük kell a fiataloknak

(Fotó: pixabay.com/samjok5)

Share.

About Author

Leave A Reply