A legzajosabb európai országok

0

Talán észre sem vesszük, de egyre komolyabb problémát jelent az életünkben a zaj. Az Európai Unióban például minden ötödik embert zavar a szomszédból vagy az utcáról át- és beszűrődő zaj. Hol a legrosszabb a helyzet

Talán meglepő (legalábbis mi nem gondoltuk volna), de a legtöbb ember (minden negyedik) Máltán szenved a zajtól. Az mindenesetre magyarázat lehet, hogy ott a legnagyobb a népsűrűség. A szigetország mögött Németország (25,1%) és Hollandia (24,9%) következik.

A lista másik végén Írország áll, vagy az írek nagyon türelmesek, mindenesetre csak a 8 százalékuk mondta, hogy zavarja a szomszédtól beszűrődő vagy az utcai zaj. Az is igaz, hogy Írország meglehetősen ritkán lakott.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Nem sokkal haladja meg az ingerküszöb ezt a szintet Horvátországban (8,5%), Bulgáriában (10%) és Észtországban (10,4%) sem, míg az Eurostat felmérése szerint (amit az EuroNews ismertetett) Magyarország valahol a középmezőnyben helyezkedik el.

Az egyedül élők több mint 20 százalékát idegesítik a szomszédaik. Ehhez képest, ahol már legalább két felnőtt él egy háztartásban, csökken ez a szint (17,8%).

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

(Fotó: pixabay.com/Mandyme27)

Share.

About Author

Leave A Reply