A legkínosabb európai képviselők: Mario Borghezio

0

Lassan befejeződik a legkínosabb európai képviselőkről, politikusokról szóló minisorozat (bár ha valakinek van ajánlata, az ne habozzon elküldeni a Szerkesszünk együtt! csoportba vagy emailben a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!), mondjuk a mai alanyunk sem akárki, hanem maga Mario Borghezio.

Nem mintha szégyellni kellene, ha az ember nem ismeri az Európai Parlament veteránját (akit először 1999-ben választottak meg), noha bunkósága nem nagyon ismer határokat.

2005-ben például egésze egyszerűen fogta és felgyújtotta az egyik híd alatt élő hajléktalanoknak menedékül szolgáló fatákolmányt, majd 2011-ben már azt is sikerült elérnie, hogy kivágják az euroszkeptikusok parlamenti frakciójából.

Ez konkrétan azért történt, mert közölte, szerinte az olasz bevándorlásért felelős miniszternek (aki történetesen akkor Cécile Kyenge volt, nem mellesleg nő és nem mellesleg fekete bőrű) sokkal jobban állna a házvezetőnői, mintsem a tárcavezetői munka.

Amiért a Határátkelőn befért a sorozatba, az nem más, mint az az akciója, amikor egy vonatra felszállva fertőtlenítette azokat az üléseket, melyeken bevándorlók ültek.

A sorozatban olvashattatok még Angelo Cioccáról, Nathan Gillről, és Bruno Gollnisch-ról.

Share.

About Author

Leave A Reply