A legkínosabb európai politikusok: Angelo Ciocca

5

Angelo Ciocca az olasz Északi Liga egyik feltörekvő csillaga, ebbéli minőségében pedig az Európai Parlament tagja szerette volna lenni. A jövőre 40 éves, azaz fiatalnak számító politikus méltán kerülhet be a leginkább bicskanyitogató európai politikusok sorába.

„A politika Brad Pittje” – így emlegették pár éve Lombardiában az akkor még csak tartományi képviselő Angelo Cioccát. Korábban szülővárosa polgármestere, Piero Zetti assziszense volt. A településvezető arról vált híressé / hírhedté, hogy vasrácsokkal védte a várost a bűnözőktől.

Amiért helye van a Határátkelőn, az az a húzása, mellyel választási kampányfilmjének forgatásához egy-egy indiai, pakisztáni, Sri Lanka-i, angolai és észak-afrikai bevándorlót bérelt fel, hogy beszéljék le honfitársaikat arról, hogy Olaszországba meneküljenek.

„Barátaim, szívemből szólok hozzátok: ne gyertek éhezni Olaszországba! Ez egy olyan ország, amely súlyos gazdasági válságon megy keresztül, nekünk, bevándorlóknak évekig rossz dolgunk lesz. Illegális bevándorlónak lenni Olaszországban nyomorúságot és kétségbeesést jelent. Olaszország, Spanyolországgal és Görögországgal együtt a legszegényebb ország Európában. Ne gyertek ide dolgozni, se munka, se jövő nincs itt. Ne higgyetek az embercsempészeknek, mert ők gyilkosok, ne adjatok nekik pénzt.” – szól az egyik hirdetés szövege.

Persze a maga nemében zseniális húzás fizetett illegális bevándorlókkal kampányolni az illegális bevándorlás ellen, de azért mégis inkább tűnik aljasságnak, hiszen a hirdetés nyilvánvalóan nem az Észak-Afrikából, Indiából, Pakisztánból vagy Sri Lankáról érkező menekülteknek szól, hanem a voksoló olaszoknak.

Éppen ezért simán befér a legvállalhatatlanabb európai politikusok listájára, ami indokolja a helyét is ebben a minisorozatban, ami hamarosan folytatódik. (Köszönet Pasztasutának a pontosításért, ami nyomán javítottam a posztot.)

Share.

About Author

5 hozzászólás

Leave A Reply