Legendás Bugattiból kávéfőző

0

A Bugattinál egy ideje valamiért rákaptak a kávéfőzők gyártására is, mentségükre legyen mondva, hogy ezek piszok jól néznek. Különösen a legújabb darab, ami egy 1924-es Type 35-re hajaz.

Egy menő márka ma már nem akarja bezárni magát egyetlen termékcsoportba és miért is tenné: ha megvan a vízió, a tehetség és persze a szükséges pénz, akkor lehet nyitni más területek felé.

A Bugattinál egy ideje úgy gondolják, legyen ez a gasztronómia, úgyhogy tavaly összeraktak egy kávégépet. Az Etiront a Bugatti Chiron ihlette, ami elsősorban a színekben (a kék-fekete párosításában) jelenik meg, de azért a formákban is fedezhetünk fel hasonlóságot. (Itt írtunk róla részletesebben, videót is lehet nézni róla.)

A jelek szerint az Etiron nem volt sikertelen, hiszen a Bugatti folytatja a kávéfőzők gyártását. Ezúttal a Chiron helyett a múltba nyúltak vissza, méghozzá majdnem 100 évvel ezelőttre.

A terveket készítő Sajdin Osmancevic az 1924-ben bemutatott Type 35-t vette alapul. Nem csoda, ez minden idők legsikeresebb Bugattija, több mint 1000 versenyt nyertek vele.

A gép úgy néz ki (pontosabban úgy fog kinézni, mert egyelőre csak egyetlen koncept darab készült belőle), mint a Type 35 eleje, egyszóval gyönyörű.

Ami a kávé minőségét illeti, csakúgy, mint az Etiron esetében, komoly extrát itt sem érdemes várni, kapszulás megoldással működik, szóval aligha ebből isszuk majd meg életünk kávéját – viszont ha nem ez a legfontosabb szempont, akkor egy biztos: a kávéfőző maga baromi jól néz ki.

Egy 8 millió dolláros Bugatti Divo volánja mögött

Share.

About Author

Leave A Reply