A legdrágább luxuslámpa a világon

0

A The Maison Rêve de Louis Kubya névre keresztelt lámpáját összesen 9 példányban, kizárólag megrendelésre gyártják. A tervezők rendkívül drága anyagokat használtak a legexkluzívabb lámpa elkészítéséhez, amelynek egy példányát Párizsban a Place Vendômenál lehet megtekinteni és megrendelni, persze csak ha időben ér oda valaki és benne van az első kilencben.

A lámpa a Formula-1-es versenyautóknál, a versenyhajóknál, illetve a leghíresebb luxusautókban használt lakkozott szénszálból készült. Négy egyedülálló sablont hoztak létre a lábakhoz és a testhez. Franciaország legjobb szakemberei dolgoztak rajta, akik a világversenyeken rendre nyertes versenyhajókon is.

A testet fentről lefelé futó, 18 karátos aranycsíkok díszítik, melyeket 24 kicsi aranycsavar rögzít a szénszálas testhez. Mindegyiket francia ékszerész készítette nagyon kiváló minőségben.

A csíkokat gyémántok teszik még ragyogóbbá, összesen 18 van belőlük, illetve még egyet, egy 5 milliméter átmérőjűt elhelyeztek a márka arany logójában, a lábon. A gyémántot hátulról is megvilágították, hogy még szebben ragyogjon.

A lámpa mozgásérzékelős és finom, meleg fényt sugároz. Ára jóformán csekélység, hiszen kinek ne érne meg 200 ezer dollárt egy ilyen semmiség, nem igaz?

(Fotó: revedelouis.com)

Share.

About Author

Leave A Reply