A lakberendezés új szabályai a szupergazdagok szerint

0

A világ leggazdagabb emberei úgy élnek, ahogy arról mi csak álmodhatunk (vagy még úgyabbul). A világ különböző pontjain lévő luxuslakásaik között utazgatnak magángépeikkel és az a minimum, hogy minden egyes lakás maximális ízléssel van berendezve. Még akkor is, ha egy hónapban csak egy hétvégét töltenek ott. Következzenek hát a lakberendezés szabályai szupergazdag módra!

Az anyag is számít

Új státuszszimbólumot jelez a fényes felületek lecserélése. Gondolj a bivalybőr falpanelekre, a durva fémes textúrákra, a szemcsés étkező asztalokra, a tweed anyagokra és a lyukacsos felületekre.

Nincs baj a bézsszürkével

Unalmas? Igen, de tökéletes alapot biztosít a többi színnek. Szóval egy bézsszürke kanapéra akármilyen díszpárnákat tehetünk. (Hát ez valami csodálatos…)

A tévét el kell dugni

Nem divat mutogatni a hatalmas képernyőt, inkább el kell rejteni egy bútorban vagy egy tükör mögé, hogy aztán egyetlen gombnyomással elővarázsoljuk, amikor kell.

A márvány csak a fürdőszobába jó

Vége a márvánnyal felturbózott konyhák korszakának, az igazán menőknél csak és kizárólag a fürdőszobában a helye. Ha már a fürdőszobában járunk: nagyon fontos, hogy a zuhanyfejek óriási nagyok legyenek. Ha nem tud egyszerre egy teljes rögbicsapat zuhanyozni alatta, akkor nem elég nagy…

Felejtsd el a WC-papírt

A vécépapír a közemberek számára van fenntartva! A japán high-tech wc-k megmosnak és meg is szárítanak, ha végeztél.

Versailles már nem divat

A Versailles-stílusú pompa már nem dívik! Helyette a kozmikus és hűvös stílus a menő. Nem klasszikus étkező, hanem absztrakt kávézóasztal. Fragmentált formák és metál felületek.

Éljenek a fénydizájnerek

Egy otthonban nagyon fontos a megfelelő fények használata, ami közismerten elképzelhetetlen fénydizájner alkalmazása nélkül. Hogyan is lehetnénk máskülönben biztosak abban, hogy az aprólékosan összeválogatott felületeink és bútoraink minden tónusban megfelelően fénylenek?

Virágstratégia nélkül nincs élet

Vagy van, de nem érdemes leélni. Nagy partikhoz megfelelő színsémában elhelyezett virágok kellenek, egyébként pedig minden helyzethez igazodjon a virág, és ha nincs senki a lakásban, akkor művirágok legyenek elhelyezve ízlésesen.

A monogram minden

Ha valamin el tudod helyezni a kezdőbetűidet, akkor helyezd el. Evőeszköz, ágynemű, fiókbelső, játékok, könyvek (már ha van ez utóbbiból a lakásban…) – mind-mind a monogramodért kiált!

(Fotó: instagram.com/katyaz)

Share.

About Author

Leave A Reply