Lakásra vágysz? Vegyél inkább német falut!

0

A német Local értesülései szerint most szombaton akár egy régi brandenburgi falucska tulajdonosa is lehetsz, ugyanis elárverezik azt.

A magas ingatlanárak mellett az ember erősen elgondolkozik, mibe lehetne befektetni, mi az, ami megéri. Egy érdekes üzletre készülnek a germán nyelvterületen: egy falu sorsáról döntenek szombaton. Te befektetnél?

Az Alwine nevű falucskában már csak 17 ember él, főként nyugdíjasok. A falú mindösszesen hat házból áll, ha az ikerházakat külön vesszük, akkor tízből. Az árverésen az összes hozzájuk tartozó ép vagy romos fészert, garázst meg lehet venni. A kikiáltási ár: 125 ezer euró, azaz kb. 40 millió forint. – írta az index.hu.

A falucska Berlintől 120 kilométerre fekszik, és jelentős (bár nem túl szimpatikus) történelmi emlékkel bír(t): a második világháború idején a Hitlerjugend tagjainak tartottak itt kiképzést, sőt hadifoglyokat is őriztek.

Német álláslehetőségek százai a Határátkelőn!

A kettészakadás után Kelet-Németországhoz került a település – ahol akkoriban még 50-en laktak – „vesztét” pedig az 1991-ben bezárt – Európa legrégibb – széntüzelésű hőerőmű okozta.

Az Uebigau-Wahrenbrück körjegyzőségéhez tartozó település magántulajdonban van, de jelenlegi tulajdonosai nem igazán gondoskodnak a falu sorsáról.

A polgármester abban bízik, hogy az árverés megoldást jelenthet és aki megveszi az törődik majd a faluval, legalább is lakható állapotban tartja a házakat.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: Auktionshaus AG)

Share.

About Author

Leave A Reply