Lakásbérlési trükkök Svájcban

0

Svájcban talán sok minden egyszerűbb, mint Magyarországon, de a lakásbérlés biztosan nem tartozik közéjük – derül ki Svájci S(CH)apka posztjából. A miértekre is pillanatokon belül fény derül.

„A lakásszövetkezetek, de gyakran a magánkézben álló lakások / házak tulajdonosai is általában egy időpontot adnak meg arra, hogy az érdeklődők megnézhessék az ingatlant.

Sok esetben egy kedvezőnek tűnő hirdetéssel kapcsolatban akár több ezer megkeresés, érdeklődés is érkezik. Akit érdekel, elmegy, megnézi, és ha megfelel, akkor elkéri a jelentkezési lapot és indulhat a várakozás.

Egy-egy jó és olcsó lakáshirdetés megjelenését követően nem ritka, hogy 30 ezren (!) érdeklődnek és kérnek időpontot a megtekintésre Zürichben. – nyilatkozta egy szakértő.

Mivel sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen eséllyel indulnak, ezért a 20.min.ch internetes portál összeszedett néhány fontos dolgot, ami megkönnyítheti a lakáshoz jutást.

1./ Mint a szépségkirálynő választáson, itt is fontos az első benyomás, fontos, hogy határozottak legyünk.

2./ Jó, ha már az elején készen van a jelentkezési dosszié. A gyorsaság aranyat ér.

3./ Fontos, hogy a jelentkezési lap pontosan, egyértelműen legyen kitöltve.

4./ Az újságíró kérdésére, miszerint érdemes-e egy apró ajándékkal, csokival „megvesztegetni” a döntéshozót, a szakember egy határozott NEM-el válaszolt.

5./ A beadást követően egy héten belül nem érdemes érdeklődni. Utána meg lehet próbálni, de ésszerű időintervallumon keresztül, nem túl jó, ha erőszakosnak tűnünk.

Ez a rendszer egyébként nagyon nem jó. Neked mint bérlőnek még a DNS mintádat is csatolni kell, ugyanakkor a tulajdonosok legnagyobb része magasról letojja a fejedet. 90 % nem jelez vissza, hogy nem nyertél a pályázaton és csak vársz és vársz, mert nem akarsz erőszakos lenni és nem mered felhívni.”

A teljes posztot itt találjátok és természetesen érdemes elolvasni.

(Fotó Keystone Martin Ruetschi)

Share.

About Author

Leave A Reply