Kutyásként Hollandiában

0

Bőven akadnak a határátkelők között olyanok, akik nem szívesen hagynák Magyarországon kedvenc kutyájukat, vagy ha éppen nincsen, akkor szívesen tartanának külföldön is. Nekik segít a Meghollandulok vlog, melynek egyik legutóbbi adásában természetesen éppen a hollandiai kutyatartásról volt szó.

A vlog gazdája a Veghelben élő Szente Andreát kérdezte a kutyatartás rejtelmeiről. Mindenekelőtt érdemes leszögezni, hogy nagyon sok hollandnak van kutyája, macskája, általában háziállata. Vidéken pedig különösen sok a haszonállat.

Természetesen Hollandiában is meg van határozva, mekkora területe legyen a kutyának (legyen az kertrész vagy kennel).

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

„Hollandiában egyáltalán nincsenek kóbor kutyák. Macskák vannak, de kutyák nincsenek. Ha valaki meglát egy kutyát szabadon kóborolni, akkor felhívja az állatrendőrséget, és viszonylag rövid időn belül elviszik az állatmenhelyre” – mesélte Andrea.

A magyar fajták közül főleg a vizsla népszerű, és a hollandok sokszor adnak magyar nevet a magyar fajtájú kutyáiknak.

A kutyakakát „természetesen” össze kell szedni. Az idézőjelet az indokolja, hogy a holland nagyvárosokban ez komoly probléma, mert a gazdák ezt nem mindig tartják be. Azokon a településeken, ahol fizetnek kutyaadót, ott nem kell összeszedni, mert azt elvégzi a közterület-fenntartó.

Ahol viszont össze kell szedni, ott nagyon komolyan veszik és büntetik is. Veghelben például 140 euró, ha valaki otthagyja a kutyája piszkát a közterületen – hangsúlyozta Andrea, aki szerint azért is szabtak már ki büntetést, mert nem volt nála a kutyaürüléket összeszedő zacskó.

A kutyáknak alapvetően oltva és chippel ellátva kell lennie. Ha menhelyről szeretne valaki örökbe fogadni, akkor nagyon alaposan kikérdezik a jelentkezőt, és nem is olcsó mulatság, akár 100-300 euróba is kerülhet.

Ez természetesen csak egy kis kedvcsináló volt a videóból, amit érdemes megnézni.

Tíz dolog, amiért jó Hollandiában élni

(Fotó: pixabay.com/Fran_LoABlog)

Share.

About Author

Leave A Reply