Kürtőskalács a világ végén

0

A kürtőskalács klasszikus magyar édesség, olyannyira, hogy ezt még olyan távoli helyeken sem tévesztik el, mint Malajzia vagy Tajvan. Az Adlersson szerzője utóbbi helyen futott bele.

„Bármennyire meglepő, a kürtőskalács messze nem annyira egyedülálló a környéken, mint azt gondolnánk, hiszen kb. 2017-ig egy taichungi éjszakai piacon, Malajziában, de még az okinawai Naha városában is kapható az egyébként mindenhol magyar (és nem román, szlovák, üzbég stb.) származásúnak reklámozott édesség.

Ha valaki megnézi térképen, láthatja, hogy a taipei üzlet nem egy túl felkapott környéken található, legfeljebb a közeli Tamkang Egyetem szolgáltathatna némi vásárlói kört, de egyszeri turista aligha fog véletlenül belefutni a létesítménybe.

Nem volt ez másként az esetemben sem, hiszen korábban csak az Index egyik cikke alapján értesültem arról, hogy van még egy tajvani végvára a kürtőskalácsos helyeknek.

Viszonylag nagyobb kerülő volt így az üzlet meglátogatása és az általam választott vaníliás kürtőskalács is finom volt, azonban a kb. 20 centis jószág 70 tajvani dollárba, vagyis nagyjából 650 forintba került.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Látszódott is, de egy rövid beszélgetés során a tulajdonos felesége is megerősítette, hogy nem nagyon pörög a bolt, noha szerintem távolról sem azért, mert olyan rossz lenne a gazdasági helyzet, hogy a népek nem tudnának megfizetni némi édességet, hiszen a cukrászdaláncokban estefelé gyakorlatilag nem lehet szabad helyet találni.

Sokkal inkább gyanítom, hogy a félreeső helyszín jobban közrejátszik a vendégek alacsony számában.”

A teljes posztot, amiben még egy csomó más érdekességet is találtok, itt olvashatjátok el.

A holland süti titkai

Share.

About Author

Leave A Reply