Különrepülővel vinnék Angliába a kelet-európai munkásokat

0

A Brexit miatt már eddig is hiány volt idénymunkásból a brit földeken és üvegházakon, erre most rájött még az új koronavírus-járvány is. A helyzet kétségbeejtő, a brit kormány különgépeket küldene Kelet-Európába.

Legkevesebb 90 ezer idénymunkás hiányzik a brit mezőgazdaságból, akiket valahogyan sürgősen pótolni kellene, különben egyszerűen nem lesz helyi zöldség és gyümölcs az áruházak polcain.

A nagyobb brit mezőgazdasági üzemek és földbirtokosok már most is küldenek repülőket kelet-európai munkásokért, csakhogy ez önmagában nem elég, ezért a brit kormány segítségét kérik.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A termelők az EU keleti fele mellett Oroszországból, Ukrajnából, Moldovából, Fehéroroszországból, a kaukázusi államokból és Barbadosról is próbáltak munkaerőt szerezni, de az EU-n kívüli országok többsége már a koronavírus miatt határzárat vezetett be, nem lehet onnan toborozni munkásokat – írta a Guardian alapján a 444.hu.

Az utóbbi napokban Litvániából, Romániából és Bulgáriából még sikerült toborozni, csakhogy Litvánia azóta határzárat vezetett be, Románia pedig a repülést korlátozta.

Maradt Bulgária, ahol ugyan szintén határzár van, ez azonban nem vonatkozik a kulcsfontosságú munkaerőnek számító mezőgazdasági munkásokra. Az viszont nem kis gond, hogy a fapados légitársaságok többsége nem repül, így maradnak a különgépek 45 ezer eurós áron.

Ingyenes szállással marasztalná Ausztria a magyar ápolókat

Share.

About Author

Leave A Reply