Külföldi karrier kölcsönzőtől a biztos munkahelyig

0

A külföldi munkavállalásnál több lehetőség is áll a leendő határátkelő előtt. Ezek egyike a munkaközvetítő igénybe vétele, aminek persze előnyei és hátrányai is vannak. András egy németországi kölcsönzőnél dolgozva mesélte el tapasztalatait az Indexnek.

András szerint már rögtön az első lépésnél bajok szoktak lenni, amennyiben a magyar jelentkezőktől kapott önéletrajzok 70 százaléka elsőre használhatatlan, azokhoz mindig kiegészítéseket kell kérni.

Egy kint elvárt önéletrajzban szerepelnie kell, hogy Magyarországon milyen profilú cégeknél pontosan milyen munkát végeztünk milyen munkakörben. A németek azt is nyilvántartják, ki szeretne ülő- vagy állómunkát végezni, ki akarja magával hozni a családot, vagy kinek van valamilyen krónikus betegsége.

Élet a munkaközvetítőn keresztül

A munkaközvetítő ezután ajánl munkát a jelentkezőknek. Az embert az első hétre próbamunkára veszik fel. Ha itt beválik, határozott idejű szerződést köt vele fél év próbaidőre a munkaközvetítő.

A dolgozó tehát továbbra is a közvetítő cég alkalmazottja marad, aki egy partnercégnél kikölcsönzött munkaerőként dolgozik. Fél év után már jár a dolgozónak szabadságpénz, karácsonyi pénz és egyéb juttatás is, azaz egyre több ösztönző van, hogy maradjon.

A közvetítő cég segít lakást találni, bankszámlát nyitni, egészségbiztosítást kötni, de később is gondozza a magyar alkalmazottakat. Érdeke ugyanis, hogy minél többen maradjanak nála, és adott esetben a jó szakembereket újabb és újabb munkákra helyezze ki.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A kölcsönzés ugyan drágább a cégeknek, de jobban megéri, mert rugalmasan tervezhetnek a munkaerővel: egy rövidebb projekt végén nem kell bíbelődni az elbocsátással és a papírmunkával.

Ez a konstrukció a dolgozónak is jó. Ha az egyik cégnél már nincs rá szükség, a közvetítő cég minél hamarabb igyekszik másik munkahelyet keresni neki.

Amikor átvesz a cég

Aki beválik egy munkahelyen, azt egy idő után átveszi az őt foglalkoztató cég, erre 18 hónap után a törvény is kötelezi. A biztos munkahellyel már magasabb fizetés is jár.

A német adórendszer olyan, hogy kifejezetten megéri kivinni a házastársat és a gyerekeket. Egy házaspár két gyerekkel kapásból 400 euró pluszt kap, de olyan adóosztály is van, amely a házaspárokat segíti: ez lehetővé teszi, hogy a többet kereső fél fizetéséből kevesebbet vonjanak le, és így több pénze maradjon a párnak.

Németországban a szakmunkáknál az átlagos órabér 16 euró körül van, vannak azonban olyan munkaerő-közvetítő cégek, amelyek a kint dolgozók fizetését megosztják.

Alacsonyabb, 10-12 eurós órabért fizetnek, viszont ezt havonta kiküldetési pénz címén adómentes pénzbeli juttatással egészítik ki. Ez elsőre jól hangzik, de hosszabb távon problémákat okozhat, mondja András.

Az ember alapfizetése ugyanis így alacsonyabb, ami később hátrányt jelenthet egy lakásbérlésnél, hitelfelvételnél vagy autóvásárlásnál, és kevesebb nyugdíja is lesz az embernek.

Két nélkülözhetetlen dolog a külföldi munkavállaláshoz

Share.

About Author

Leave A Reply