Még mindig van mitől félni Európa útjain

0

Statisztikai adatokat közölt az Eurostat: azt vizsgálták, hogy tavaly mennyi és milyen típusú közúti baleset történt az EU határain belül.

Egy közúti balesetben több tényező is közre játszik: fáradtság, ebből adódóan figyelmetlenség, a kelleténél több alkohol elfogyasztása. A tinik körében pedig egyre veszélyesebb jelenség a zenehallgatás, főleg, amikor mindét fülükben ott lóg a zsinór és nem hallják meg a figyelmeztető jelzéseket.

Sok mindent nem lehet elkerülni, számos esetre nem lehet felkészülni, de óvatosabban, körültekintően közlekedni mindig lehet.

Tavaly 25 624 ember halt meg az Európai Unió tagországainak útjain, ez két százalékkal, nagyjából 500 áldozattal kevesebb, mint egy évvel korábban. A csökkenés mértéke hosszabb időperiódust vizsgálva látszik igazán: 1996-hoz képest 35 ezerrel kevesebben vesztik életüket az utakon, ez 57 százalékos javulás.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn!

Magyarországon az egymillió lakosra jutó halálos áldozatok száma 62, ezzel az uniós átlag (50) felett jár, és csupán nyolc országnál kedvezőbb ez a mutatója. – írta az inforadio.hu.

Közel 20 év alatt, Máltát leszámítva, minden országban javultak a statisztikai adatok leginkább Portugáliában (-79,4%), Lettországban (-73,4) és Litvániában (-71,8). A közúti baleseteken túl 150-en haltak meg légi és 963-an vasúti balesetben a 2016-ban év során.

Milyen adatok születtek országokra lebontva?

A legtöbb halálos áldozatot a következő országokban rögzítették: Franciaország (3477), Olaszország (3283), Németország (3206), Lengyelország (3026), Románia (1915).

A lakosságszámhoz viszonyítva a legkevésbé veszélyes országok, Svédország (27 halálos áldozat/egymillió lakos), Nagy-Britannia (28), Hollandia (32), Dánia (37), valamint Németország, Írország és Spanyolország (39).

A lakosságszámhoz viszonyítva a legveszélyesebb országok pedig Bulgária (99), Románia (97), Lettország és Lengyelország (80), Görögország (75), illetve Horvátország (73).

Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába – külföldre mennél dolgozni? Válogass itt állást!

(Fotó: pixabay.com/Sauerlaender)

Share.

About Author

Leave A Reply