Közel van a világ legélhetőbb fővárosa

0

Idén is az osztrák főváros lett a világ legélhetőbb nagyvárosa a külföldiek számára a Mercer tanácsadócég. Budapest is fent van a listán, egészen kicsit (…) lejjebb. London Milánóval osztozik a 41. helyen.

Bécs tizedik éve áll a toplista élén megfizethető közszolgáltatásaival és lakhatási lehetőségeinek bőségével. A legfrissebb ranglista második helyén Zürich szerepel, a harmadikon München, az új-zélandi Auckland és a kanadai Vancouver osztozik.

Ez azt jelenti, hogy az első öt helyezett nem változott tavaly óta, leszámítva, hogy Vancouver az ötödik helyről a dobogó harmadik fokára lépett.

AUSZTRIAI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Budapest a 76. helyre került, a régióban Prága (69.) és Ljubljana (74.) mögé kerülve, de megelőzve Pozsonyt (80.) és Vilniust (81.).

A New York-i székhelyű Mercer cég 231 nagyvárost vizsgált meg az ott dolgozó külföldiek szempontjából tíz kategória 39 tényezőjét, köztük a politikai és társadalmi környezetet, a közszolgáltatásokat, a lakhatást, az egészségügyet, a szabadidős és sportlehetőségeket, az oktatást és a kulturális életet figyelembe véve.

Ázsiában a 25. helyen álló Szingapúr, Dél-Amerikában a 78. helyen szereplő Montevideo a térség listavezetője. A Közel-Keleten és Afrikában a 74. helyen álló Dubaj a legjobb. London Milánóval osztozik a 41. helyen.

Az összesített ranglista alján változatlanul Bagdad áll. A sereghajtók közé tartozik továbbá a Közép-afrikai Köztársaság fővárosa, Bangui és a Szanaa jemeni főváros.

Ausztriában és Hollandiában is egyre több a magyar

Share.

About Author

Leave A Reply