Kövér: hazugság, hogy Magyarországról menekülniük kell a fiataloknak

0

Az Országgyűlés régi-új elnöke szerint ugyan az elvándorlás, mint probléma létezik, de az nem igaz, hogy a fiataloknak el kellene menni. Ráadásul Kövér László szerint a tendencia is változni látszik.

Az Országgyűlés elnöke az MTI-nek adott interjúban beszélt arról is, hogy Európában a GDP-hez mérten Magyarország költi a legtöbbet családtámogatásra. Kövér László azt is mondta, hogy a következő négy évben a családtámogatási intézményrendszer teljes kiépítését befejezik.

„Innen kezdve az a legnagyobb kérdés, hogy el lehet-e érni egy, a gyermekvállalást, a családalapítást a társadalom értékrendjében a megfelelő helyre tévő mentális fordulatot” – fogalmazott a fideszes politikus.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Leszögezte, hogy lelki, szellemi változás nélkül nem lehet a demográfiai kérdést megoldani. „Ebben az ellenzéki pártok, rosszul felfogva a saját szerepüket, súlyos károkat okoztak az elmúlt nyolc esztendőben is” – mondta Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke hazugságnak nevezte, hogy Magyarországról menekülniük kell a fiataloknak. Miközben a szabad mozgás és munkavállalás lehetősége által is kiváltott elvándorlás mint probléma valóban létezik, és ez a népesedési folyamatokra is kihathat, azon közben az is igaz, hogy hazánk az egyik legkevésbé érintett a volt szocialista országok közül, ráadásul a tendencia megfordulni látszik.

Az ellenzék pedig – jóhiszeműen ítélve – nem veszi észre, hogy az elvándorlással kapcsolatban folytatott katasztrófa-propagandájával felerősíti a negatív hangulatot – tette hozzá.

Kövér László várakozásai szerint a demográfiai mutatókban érzékelhető tartós pozitív változást 15-20 év múlva lehet elérni, és ahol Európában sikereket értek el ebben, ott kutatások igazolták, hogy nem is annyira a családok anyagi támogatása játszott nagy szerepet, mint inkább a politika kiszámíthatósága.

Tavaly 610 ezer magyar állampolgár élt az unió területén, ez 25 ezerrel több mint egy évvel korábban – ez derül ki az Eurostat adataiból. A felmérés szerint bár lassult a kivándorlás, a folyamat nem fordult meg és Magyarországot továbbra is a inkább a fiatalok hagyják el.

„Ami otthon folyik, az elképesztő”

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

Share.

About Author

Leave A Reply