Kövek, strandok, köves strandok

0

Folytatódott az Ausztrália A-tól Z-ig blog szerzőinek kalandos útja a kontinensen körbe, mi pedig követjük őket, hiszen sokunknak alighanem ez az egyetlen esélye, hogy eljussunk az általuk meglátogatott helyekre. Kalandra fel!

„Esperance után már nehéz volt számunkra újat mutatni a türkiz és a fehér kombinációjában, pedig azért Albany-nál sem lehetne a partokat lefitymálni. Mivel az időnk is inkább felhős volt, mint napos, így a „futottak még” kategóriát sikerült csak a környéknek megcsípnie, de ez valószínűleg csak az időzítés miatt történt így.

Amiben viszont nagyon odatette magát a város, az a Gap és a Natural Bridge kilátói és látványai voltak. A Gap gyakorlatilag egy ék alakú vájat a sziklafalban, amit az évmilliók alatt a tenger folyamatos ostromlása alakított ki.

Alapvetően egy csodálatos látvány, ahogy a hullámok percenként többször is teljes erővel mennek neki a szikláknak, és több tízméteres permetet hagynak maguk után, mindezt egy mély, dübörgő hanghatással kísérve, amit a gyomrodban érzel.

Ami viszont még különlegesebbé tette ezt az élményt, az a mérnökök kreativitása és az alvállalkozók lenyűgöző munkája. Ugyanis egy olyan kilátótornyot építettek a több, mint 20 méter magas sziklaképződmény fölé, ami egyrészt tökéletesen beleillik a környezetbe, 27 tonna teherbírású (azaz még akár 4 teljesen felnőtt afrikai elefántot is elbírna, már amennyiben éppen Albany-ban tennének látogatást, egyszerre), és a segítségével közvetlenül a robajló hullámok fölött élvezheti az élményt az egyszeri turista. Nem láttunk még ehhez hasonló kilátótornyot.

A közvetlenül a Gap mellett elhelyezkedő Natural bridge is hasonlóan érdekes képződmény, gyakorlatilag a tenger szépen kimosta a sziklákat néhány szikla alól, így a végén megmaradt egy kőhíd.

Na persze ez is csak ideig óráig lesz ilyen, gyakorlatilag bármikor győzhet a tenger és Albany egy szempillantás alatt elvesztheti egyik nevezetességét. Lesz majd dolguk a turisztikai marketingeseknek, hogy akkor mi is legyen a neve onnantól a helynek.”

A teljes posztot jó sok képpel itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply